بحث هوش مصنوعی مسئلهای است که به نوعی از دهه 1960 میلادی کار در آن حوزه آغاز شده و از آن دوره تا به امروز ایالات متحده آمریکا به نوعی پیشتاز این بخش در جهان بوده است.
با توجه به پیشرفتهای سریع چین در بخشهای مختلف نظامی و فناوری از جمله حوزه هوش مصنوعی، هفته گذشته وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که این کشور برای دوره 5 ساله آینده مبلغی در حدود 1 میلیارد و 500 میلیون دلار را در حوزه هوش مصنوعی سرمایهگذاری خواهد کرد.
این مبلغ صرفا مربوط به پنتاگون و یا شرکتهای پیمان کار بزرگ دفاعی نبوده و شامل دانشگاهها و بخشهای کوچکتر صنعتی و علمی نیز خواهد شد.
وزیر دفاع آمریکا در صحبتهای خود به این مسئله اشاره کرده است که چین به صورت علنی اعلام کرده به دنبال برتری کامل جهانی در حوزه هوش مصنوعی تا سال 2030 میلادی است و در حال حاضر نیز در حوزههای مختلف نظامی مثل شناسایی، تسلیحات خودران و حملات سایبری از هوش مصنوعی بهره میبرد و به همین دلیل آمریکا برای عقب نماندن در این بخش نیازمند سرمایهگذاری سنگین است.
در بهار امسال ، وزیر دفاع آمریکا طرحی را امضاء کرد که مربوط به توسعه یک سیستم مشترک کنترل و فرماندهی برای ارتش این کشور است که بر اساس آن کلیه اطلاعات بدست آمده در حوزههای مختلف از یگانهای گوناگون نیروهای مسلح این کشور در یک پلتفرم جمع شده و با کمک هوش مصنوعی مورد آنالیز قرار میگیرد.
استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوریها باعث میشود تا با سرعت و کیفیت بهتری، مناسبترین راه حل و استراتژی برای هر عملیات نظامی طرح شود.
در شرایط فعلی و با توجه به افزایش روز افزون توان نظامی چین و نزدیک شدن این کشور در حوزههای مختلف به آمریکا، توسعه هوش مصنوعی به نظر یکی از اصلیترین میدانهای نبرد در حوزه فناوری برای دو طرف این رقابت باشد.