ارزش یوآن چین در برابر دلار آمریکا در ماه نوامبر برای ششمین ماه متوالی افزایش یافت که طولانیترین روند مثبت آن از سال 2014 محسوب میشود.
ارزش یوآن در برابر دلار آمریکا در ماه نوامبر 1.6 درصد رشد کرد و امسال تاکنون 5.7 درصد رشد داشته است. در بین 11 واحد پول معتبر آسیایی، در سال جاری میلادی یوآن بهترین عملکرد را داشته است.
نرخ یوآن در ماه نوامبر برای ششمین ماه متوالی در برابر دلار آمریکا افزایش یافت که طولانیترین روند افزایش آن در شش سال گذشته است و نشاندهنده عزم پکن برای افزایش تقاضای بینالمللی یوآن است.
بدین ترتیب دولت جدید آمریکا در حالی روی کار میآید که با تقویت یوآن مواجه است.
تحلیلگران معتقدند که افزایش قدرت یوآن نشانه افزایش اهمیت استفاده بینالمللی از یوآن برای پکن است. به همین دلیل شاهدیم که چین در حال رفع تدریجی محدودیتها برای تقویت سرمایهگذاریهای خارجی در داراییهای یوآنی است تا با خطر قطع دسترسی چینیها به سرمایهگذاری آمریکایی و سیستم مالی مبتنی بر دلار آمریکا هم مقابله کند.
ری فاریس، مدیر ارشد سرمایهگذاری بانک کردیت سوئیس در آسیای جنوبی در این باره، گفت: مزایای زیادی برای چین از طریق پول قویتر وجود دارد، خصوصاً از نظر تشویق استفاده بینالمللی از یوآن. یوآن قویتر به چین در برابر خطر تحریمهای ایالات متحده نوعی مصونیت میبخشد.
افزایش اعتماد سرمایهگذاران جهانی به خرید داراییهای یوآنی تا حدود زیادی به دلیل بهبود عملکرد اقتصادی چین پس از شوک ناشی از شیوع ویروس کرونا در بهار است، در حالی که سایر کشورها هنوز درگیر محدودیتها برای کنترل ویروس هستند.
انتظار میرود چین تنها کشور عضو گروه 20 باشد که امسال رشد مثبت اقتصادی ثبت میکند.
علاوه بر این، چین برای جذب بیشتر سرمایههای خارجی گامهایی برای گشایش بیشتر بازارهای داخلی خود برداشته است.
کلوین لاو، اقتصاددان ارشد بانک استاندارد چارترد هم معتقد است انتظارات از افزایش ارزش یوآن به رشد جریان سرمایه به بازارهای اوراق قرضه و سهام چین کمک کرده و به یک عامل اصلی بینالمللیسازی یوآن در سالهای اخیر تبدیل شده است.
به گفته تحلیلگران، پیشبینی میشود ماهیت اصلی درگیری بین ایالات متحده و چین در دوره بایدن، در زمینههای دستکاری ارز، شیوههای تجاری، یارانههای دولتی، حمایت از مالکیت معنوی و انتقال فناوری باشد.