چین برای افزایش توسعه صادرات و مهار کندی رشد اقتصادی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ زیرساختهای خود را در قیاس با میزان فعلی یک سوم گسترش دهد.
براساس برنامه جامع حمل و نقلی که این هفته توسط مسئولین دولتی چین طراحی شده؛ این کشور قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ طول شبکه راه آهن سریع السیر خود را به ۵۰۰۰۰ کیلومتر (۳۱۰۷۰ مایل) افزایش دهد. این شبکه ۱۲۰۰۰ کیلومتر طولانیتر از آن چیزی است که تا پایان سال ۲۰۲۰ به بهره برداری رسید.
طولانیتر شدن شبکه راه آهن سریع السیر چین سبب میشود که این کشور در زمینه ریلی پرسرعت از اسپانیا، ژاپن، فرانسه، آلمان و فنلاند پیشی بگیرد به طوری که براساس آمارهای اتحادیه بین المللی راه آهن طول کل شبکههای این ۵ کشور مذکور در سال گذشته ۱۱۹۵۴ کیلومتر بوده است.
تحلیلگران اقتصادی میگویند پکن در حال تسریع سرمایه گذاری در زیرساختهای خود برای مهار کند شدن رشد اقتصادی و توسعه صادرات خود است.
راه آهن سریع السیر این کشور در پایان سال گذشته به ۳۸۰۰۰ کیلومتر رسید که ۸۰۰۰ کیلومتر طولانیتر از هدف تعیین شده توسط مسئولین این کشور در سال ۲۰۱۷ بود.
با این وجود مسئولین دولتی چین میگویند که همچنان سیستم حمل و نقل این کشور همچنان نامتوازان و توسعه نیافته است؛ به طوری که طی بیانیهای اعلام کردهاند: کشورمان کاستیهای آشکار و زیادی در راه آهن شهری و بین شهری خصوصاً در کلان شهرها دارد.
چندی پیش، پروژهای به ارزش ۲۳۸ میلیارد یوان (۳۷.۵ میلیارد دلار) برای ساخت دو خط راه آهن سریع السیر جدید به طول مجموع ۸۲۶.۸ کیلومتر به تصویب سران چینی رسید.
طرح توسعه راه آهن بخشی از تلاش پکن برای افزایش شبکه راه آهن ملی خود از ۱۴۶۰۰۰ کیلومتر در سال ۲۰۲۰ به ۱۶۵۰۰۰ کیلومتر تا سال ۲۰۲۵ است.