رشد ۳۵ درصدی صادرات حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر چین در ۴ سال اخیر

صادرات حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر چین در ۴ سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.

طبق گزارش وود مکنزی، بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ صدور محصولات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر چین ۳۵ درصد رشد داشته که وود مکنزی آن را به «قیمت‌های رقابتی و تسلط بر ظرفیت تولید» نسبت داده است، و باتری‌ها با پشت سر گذاشتن پنل‌های خورشیدی، به مهم‌ترین کالای صادراتی کشور در این حوزه تبدیل شده‌اند.

بر اساس این گزارش، چینی‌ها قیمت‌هایی تا ۲۰۰ درصد کمتر از تولیدکنندگان غربی برای تجهیزات مشابه ارائه می‌دهند.

در همین بازه زمانی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی بادی و خورشیدی هم ۲۳ درصد افزایش یافته است.

ظرفیت جهانی تولیدات حوزه انرژیهای تجدیدپذیر تا انتهای سال ۲۰۲۳

با وجود افزایش قیمت ناشی از نااطمینانی تورمی و بالا رفتن هزینه‌های تولید، تجهیزات تولید شده در چین به یمن وجود زنجیره تامین داخلی قوی همچنان در خارج کشور از لحاظ قیمتی رقابت‌پذیر باقی مانده و در نتیجه تولید کنندگان مستقر در چین توانسته‌اند بیش از ۶۵ درصد کل تقاضای جهانی را تامین کنند. وود مکنزی انتظار دارد این روند کماکان ادامه یابد.

جذابیت بازار برای تولید کنندگان چینی در کوتاهمدت بر حسب نوع فناوری (روسیه و منطقه خزر جزء اروپای شرقی منظور شدهاند)

بر اساس این گزارش، سرمایه‌گذاران حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت در بازارهایی با تقاضای انرژی بالا، محیط کسب و کار با ثبات و جریان‌های درآمد قابل پیش‌بینی را ترجیح می‌دهند، اما تولید کنندگان چینی بازارهایی با الزام سهم داخل (local content requirements) را هدف گرفته‌اند تا به قطب‌های تولید منطقه‌ای تبدیل شوند.

علاقه شرکت‌های چینی به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر خارج از کشور رو به افزایش بوده، اما پیشرفت کار به دلیل ریسک بالا و جریان‌های درآمدی نامشخص کند است. سرمایه‌گذاران چینی حوزه انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی انرژی با توجه به پشتوانه قدرتمند زنجیره‌های تولید و تامین تجهیزات در کشورشان، مدل گرین‌فیلد یا بکر را برای سرمایه‌گذاری در خارج کشور ترجیح می‌دهند.

منبع: renewablesnow

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *