انگلستان واردات کالاهای چینی را که به اردوگاه‌های کار اجباری شینجیانگ مربوط هستند ممنوع می‌کند

انگلستان در اقدامی که روابط بین لندن و پکن را بیشتر متشنج می‌کند، قرار است برنامه‌هایی را برای واردات کالاهای مشکوک به استفاده از کار اجباری در استان شینجیانگ چین اعلام کند.

به نوشته روزنامه‌های سان و گاردین، انتظار می‌رود دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلستان برنامه‌های خود در این زمینه را که همچنین شامل قوانین سختگیرانه‌تری در مورد صادرات کالا یا فناوری است که می‌تواند برای سرکوب استفاده شود، به نمایندگان مجلس اعلام کند.

روابط انگلستان و چین طی دو سال گذشته، به‌ویژه به دلیل انتقاد لندن از سرکوب مبارزان دموکراسی در هنگ‌کنگ و پیشنهاد تابعیت برای ساکنان آن، به طور فزاینده‌ای سرد شده است.

انگلستان همچنین از رفتار با مسلمانان اویغور در شینجیانگ انتقاد کرده و دولت مدارکی را مبنی بر اینکه آنها مجبور به تولید پنبه شده‌اند بسیار نگران‌کننده خوانده است. پکن اتهامات مربوط به کار اجباری را رد کرده است.

دولت انگلستان احتمال می‌دهد محصولات نساجی شینجیانگ که تقریباً یک‌چهارم پنبه جهان را تأمین می‌کند، با استفاده از کار اجباری تولید شود.

به گزارش گاردین، دولت انگلستان قصد دارد اگر شرکت‌های نساجی در بررسی زنجیره‌های تأمین خود دقت کافی نشان ندهند، مشمول جریمه شوند.

دانکن اسمیت، رهبر پیشین حزب محافظه کار و منتقد صریح چین   به سان گفت که از این طرح استقبال می‌کند اما گفت که این برنامه‌ها برای مقابله با مشکل رو به رشد با چین کافی نیستند.

چین کار اجباری در صنعت پنبه خود را انکار می‌کند و می‌گوید اردوگاه‌های مورد ادعا مدارس آموزش حرفه‌ای هستند و کارخانه‌ها بخشی از یک طرح کاهش فقر هستند.

برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای انگلیسی متعهد شده‌اند محصولاتی که احتمال می‌رود از پنبه شینجیانگ تولید شده باشند را عرضه نکنند.

دو سال پیش، شرکت آمریکایی Badger Sportswear اعلام کرد که به دلیل نگرانی در مورد استفاده از کار اجباری در اردوگاه‌های شینجیانگ، تهیه لباس از شرکت پوشاک چینی Hetian Taida را متوقف خواهد کرد.

به گفته کارشناسان و گروه‌های مدافع حقوق بشر، حداقل 1 میلیون اویغور در سال‌های اخیر در اردوگاه‌های بازآموزی سیاسی بازداشت شده‌اند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *