کتابشناسی| محور سه گانه: روابط ایران با روسیه و چین

ضدیت با آمریکا و علاقه ایران برای تبدیل به قدرتمندترین بازگیر منطقه غرب آسیا و همچنین تلاش روسیه و چین برای مهار برتری جهانی آمریکا، یک محیط ایده آل برای همکاری بین این سه کشور شکل می‌دهد.


خانم اسفندیاری و طباطبایی در کتاب «محور سه گانه: روابط ایران با روسیه و چین» بر این نظر هستند که ضدیت با آمریکا، برجسته ترین نقش را در قرار دادن روسیه و چین در کنار ایران دارد. ایران علاقه‌مند است که قدرتمندترین بازیگر در منطقه غرب آسیا باشد، در حالی که روسیه و چین به دنبال مهار برتری جهانی آمریکا و ایجاد نظم بین‌المللی چند قطبی هستند. این اهداف مشترک از نظر تئوریکی یک محیط ایده آل برای همکاری بین این سه کشور شکل می‌دهد.

این همان چیزی است که مقامات ایرانی از ابتدا نیز به آن اعتقاد داشتند. برای مثال، وقتی هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور ایران در سال 1992 از پکن بازدید کرد، وی ایده ایجاد محوری بین این نیروها، برای مقابله با ایالات متحده را مطرح کرد، اما چینی‌ها آماده انجام چنین ابتکاری نبودند.

با این حال، نویسندگان معتقدند از سال 1992 تاکنون جهان شاهد تغییر بسیاری بوده است و شرایط برای دستیابی به اتحاد دیگر همواره نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *