چین بیشتر از برنامه واکسیناسیون داخلی خود به دیپلماسی واکسن اولویت میدهد، در حال حاضر سازندگان دارو در چین دوزهای واکسن کرونای بیشتری را نسبت به آنچه در این کشور تجویز شده است، صادر میکنند.
به گزارش چیننگار، اعداد و ارقام نشان میدهد واکسنهای ساخت چین بیشتر از آن که در آغوش مردم این کشور باشد، به خارج از کشور رفتهاند.
چین حداقل 46 میلیون دوز واکسن کرونا را به خارج از کشور صادر کرده است، در حالی که 40.52 میلیون دوز برای جمعیت این کشور تزریق شده است.
به نظر میرسد چین بیشتر از برنامه واکسیناسیون داخلی خود به دیپلماسی واکسن اولویت میدهد، در حال حاضر سازندگان دارو در چین دوزهای واکسن کرونای بیشتری را نسبت به آنچه در این کشور تجویز شده است، صادر میکنند.
ارقام جمعآوریشده توسط South China Morning Post نشان میدهد که چین از روز دوشنبه حداقل 46 میلیون واکسن آماده یا مواد فعال آنها را به سراسر جهان صادر کرده است و صدها میلیون دوز دیگر نیز در راه است.
در مقابل، مرجع بهداشتی چین اعلام کرد که تا 9 فوریه 40.52 میلیون دوز واکسن در چین تجویز شده است. این تعداد بعد از ایالات متحده دوم است، جایی که بیش از 50 میلیون واکسن تزریق شده است.
بر اساس بررسی بلومبرگ، در چین از هر 100 نفر فقط حدود سه دوز واکسن تجویز شده است، در حالی که در ایالات متحده بیش از 15 دوز واکسن تجویز شده است. اسرائیل با تقریباً 70 دوز برای هر 100 نفر در صدر جدول است، در حالی که انگلیس تقریباً 22 دوز برای هر 100 نفر را تجویز کرده است.
تحلیلگران میگویند این ارقام بیانگر چالشی است که پکن – که متعهد شده واکسنهای ساخت چین را به عنوان یک کالای عمومی جهانی تبدیل کند – در تعادلبخشی به اهداف سیاست خارجی خود و رسیدن به مصونیت گلهای در داخل با آن روبرو است.
هوانگ یانژونگ، متخصص بهداشت جهانی در اندیشکده شورای روابط خارجی ایالات متحده در این باره اظهار داشت: موفقیت چین در کنترل گسترده شیوع کرونا در داخل این کشور تا چندی قبل، نیاز به واکسن را کاهش داده است. چین در ابتدا زیاد به این مسئله توجه نمیکرد که تا حدی به دلیل محدود بودن ظرفیت تولید واکسن در این کشور و خطر پایین آلودگی بود. به نوعی این احساس امنیت کاذب بود. از طرف دیگر، چین میتواند با استفاده از واکسنهای خود رهبر جهانی در تضمین دسترسی عادلانه به واکسنها و پل ارتباطی بین جهان توسعهیافته و در حال توسعه شود. مطمئناً، این به بهبود تصویر چین و ترویج قدرت نرم در این کشورها کمک میکند.
برخی از محمولههای جهانی واکسن کرونای چینی شامل دوزهایی است که به صورت مواد فعال ارسال میشود و به کشورهای دیگر امکان تولید آنها را میدهد که همچنین میتواند ظرفیت تولید در چین را کاهش دهد.
چین حداقل 46 میلیون دوز واکسن کرونا را به خارج از کشور صادر کرده است، در حالی که 40.52 میلیون دوز برای جمعیت این کشور تزریق شده است.
زیمبابوه روز دوشنبه 200000 دوز اهدایی از چین دریافت کرد، این اولین واکسن کرونا است که وارد این کشور میشود و انتظار میرود 600000 دوز دیگر در اوایل ماه مارس وارد شود.
همچنین انتظار میرود مجارستان در روزهای آینده نیم میلیون دوز واکسن چینی را دریافت کند.
بر اساس خبری که پنجشنبه گذشته توسط وزارت امور خارجه چین منتشر شد، صبری بوکادوم، وزیر خارجه الجزایر در تماس تلفنی گفته که کشور وی از کمک واکسن چین سپاسگزار است و همچنین مایل است با چین برای پیشبرد ابتکار کمربند و جاده خود کار کند.
علاوه بر این، چین اعطای 10 میلیون دوز واکسنهای داخلی خود را به Covax Facility ، ابتکار عمل سازمان جهانی بهداشت برای دسترسی عادلانه به واکسن متعهد شده است.
چین هدف خود را که در اوایل ژانویه اعلام شد، برای واکسیناسیون 50 میلیون نفر قبل از سال جدید قمری نتوانست محقق کند.
چالشهای موجود در برنامه واکسیناسیون داخلی آن شامل تردید در صحت واکسن، عرضه محدود و اثربخشی پایین واکسنهای ساخت چین است.
ماه گذشته، سان شیاودونگ، معاون مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای شانگهای در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که نظرسنجی از 1.77 میلیون نفر از ساکنان این شهر نشان داده است که تقریباً نیمی از آنها مایل به استفاده از واکسن کرونا نیستند.
تاکنون در شانگهای، سهمیههای واکسیناسیون عمدتاً به سازمانهای دولتی، موسسات دولتی و شرکتهای دولتی اختصاص داده شده است.
به گفته کارشناسان بهداشت عمومی، میزان پایینتر اثربخشی واکسنهای ساخت چین – 50.4 درصد برای Sinovac و 79 درصد برای Sinopharm ، در مقایسه با بیش از 90 درصد واکسنهای Pfizer و AstraZeneca – همچنین میتواند دستیابی چین به ایمنی گلهای را کاهش دهد.
بر اساس تفسیر کارشناسان بهداشت عمومی دانشگاه هنگکنگ که در بولتن هفتگی مرکز کنترل بیماری چین منتشر شده است، برنامه واکسیناسیون چین تاکنون بر روی جمعیت فعال در معرض خطر متمرکز بوده و افراد مسن را در هر شیوع در معرض خطر قرار میدهد.
به گفته هوانگ از شورای روابط خارجی، اگر چین در دستیابی به ایمنی گلهای از کشورهای غربی عقب بماند، با بازگشت زندگی به حالت عادی و سفرهای بینالمللی بین برخی از کشورها، سناریوی ناخوشایند پکن را به دنبال خواهد داشت.