با مردی که با اپیدمی اخبار جعلی در شبکه‌های اجتماعی چین مبارزه می‌کند آشنا شوید

بنیانگذار پروژه China Fact Check می‌گوید اطلاعات نادرست در مورد مسائل خارجی در شبکه‌های اجتماعی چین بسیار شایع است زیرا بسیاری از مردم نمی‌توانند به رسانه‌های بین‌المللی دسترسی پیدا کنند.

آنقدر اخبار جعلی از کشورهای دیگر به شبکه‌های اجتماعی چین سرازیر می‌شود که وی شینگ Wei Xing روزنامه‌نگار مقیم شانگهای پروژه بررسی واقعیت را برای خوانندگان چینی که بسیاری از آنها مهارت انگلیسی محدود و دسترسی مستقیم کمی به رسانه‌های جریان اصلی دارند آغاز کرده است.

او برای همین منظور سایت Chinafactcheck.com را ایجاد کرده و می‌گوید: ترامپ در چهار سال گذشته نه تنها بر ایالات متحده تأثیر گذاشته است، بلکه چینی‌های معمولی را نیز تحت تأثیر قرار داده است، از جمله برخی از افراد با تحصیلات عالی، و اعتماد آنها را به رسانه‌های جریان اصلی تضعیف کرده است.

وی شینگ مانند بسیاری از روزنامه‌نگاران در چین، از انتشار پست‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی چین که بسیاری از آنها به نظر می‌رسد بازنشر اغراق‌آمیز و نادرست اخبار به زبان انگلیسی است به شدت نگران است.

کاربران اینترنت چینی که مهارت انگلیسی محدودی دارند و دسترسی مستقیمی به رسانه‌های جریان اصلی بین‌المللی ندارند – که بیشتر این رسانه‌ها در چین مسدود شده و برای دسترسی به VPN نیاز دارند – مصرف‌کنندگان اصلی این پست‌ها هستند.

به همین دلیل، وی شینگ اقدام به راه‌اندازی سایت Chinafactcheck.com برای بررسی حقایق و واقعیات مربوط به اخبار منتشره در شبکه‌های اجتماعی چین کرده است.

وی شینگ می‌گوید که بررسی‌های او نشان می‌دهد بیشتر اخبار جعلی در شبکه‌های اجتماعی چین حاوی مطالبی در طرفداری از ترامپ هستند، برخی از آنها مستقیماً از وب‌سایت‌های معروف تئوری توطئه برداشته شده‌اند. در موارد دیگر، داستان‌های گرفته شده از وب‌سایت‌های طنز به عنوان واقعیت گزارش می‌شوند.

هفته گذشته، وی شینگ ریشه شایعات دروغین مبنی بر دستگیری جورج سوروس در شبکه اجتماعی Weibo که نمونه چینی توییتر است، را بررسی کرد.

این خبر از سایت Conservative Beaver گرفته شده بود که البته اکنون حذف شده است. این وب‌سایت خود را به عنوان سایت مورد علاقه کانادایی‌ها توصیف می‌کند و همچنین یادداشت‌های رسانه RT روسیه را بازنشر می‌کند.

وی شینگ همچنین دریافت که بلاگ‌نویسان چینی علاوه بر بازنشر مجدد موارد جعلی از منابع دیگر، داستان‌هایی را نیز ساخته‌اند.

طبق قوانین چین، جرم نوشتن اخبار دروغین، تا سه سال زندان است.

تیم وی شینگ سعی دارد تا حد امکان به اطلاعات شخص ثالث، از جمله اسناد دولتی یا گزارش‌های علمی، اعتماد کند و نه منابع رسانه‌ای.

با این حال، پروژه وی شینگ، که در ماه فوریه آغاز شد، در مقایسه با خط انبوه اطلاعات نادرست در رسانه‌های اجتماعی چین، هنوز از نظر حجم و رسیدن بسیار عقب است.

بیشترین پست خوانده شده وی شینگ حدود 6000 بازدید دارد که با توجه به اندازه بازار اینترنتی چین تعداد کمی است.

هفته گذشته، این پروژه، ادعای دروغین یک وبلاگنویس نظامی با 15 میلیون فالوور در Weibo درباره سفر مخفیانه وزیر امور خارجه دولت آینده آمریکا، آنتونی بلینکن، به چین را رد کرد.

در این پروژه اکنون بیش از 12 روزنامه‌نگار فعال هستند و با همکاری با سه مدرسه برجسته روزنامه‌نگاری در شانگهای، توانسته است ده‌ها دانشجوی روزنامه‌نگار را به خدمت بگیرد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *