تاثیرات مثبت فناوری‌های پیشرفته در زندگی ناشنوایان

در جلسه‌ای ترویجی که اخیراً در مورد آخرین دستاوردهای علمی مرتبط با ناشنوایان، توسط انجمن ناشنوایان و کم‌شنوایان چین در پکن برگزار شد، از فناوری تبدیل گفتار به متن استفاده شد تا زمینه‌ی بهره و تعامل مؤثر افراد ناشنوا با جلسه فراهم شود.

این فناوری توسط برخی از شرکت‌های شاخص فناوری اطلاعات و دیجیتال، از جمله آی‌فلای‌تِک و سوگو توسعه یافته است. شرکت جوانان ناشنوای تحصیل‌کرده در جلسات برخط با زیرنویس بلادرنگ، امکان تماشای تلویزیون و تماس تلفنی، از مزایای استفاده از برنامه‌ها و تجهیزاتی است که برای استفاده‌ی ناشنوایان ویژه‌سازی شده است.

به عنوان نمونه، زیرنویس‌ساز زی‌مو‌پلاس (ZimuPlus) امکان تماشای انواع برنامه‌های زنده‌ی تلویزیونی را به صورت زیرنویس همزمان فراهم کرده و سیم‌کارت آی-کلییِر، محصول مشترک چاینایونیکام (اپراتور ارتباطی چینی) و تِنسِنت، به ناشنوایان کمک می‌کند تا از امکان تماس تلفنی با تبدیل بلادرنگ صوت به متن بهره‌مند شوند.

نوآوری‌های فناورانه در سال‌های اخیر، و خصوصاً از زمان ارائه‌ی عمومی فناوری صوت-‌به-متن در سال ۲۰۱۷ توسط آی‌فلای‌تک برای اولین‌بار، تأثیرات قابل توجهی بر زندگی جامعه‌ی ناشنوایان داشته است. با این حال، چالش‌های فناورانه زیادی، به خصوص در تشخیص لهجه وجود دارد.

همچنین شرکت‌هایی مانند تنسنت، علی‌بابا، بَیدو و هوآوی، در حال توسعه‌ی امکانات مجازی زبان اشاره نیز هستند که البته تبدیل زبان اشاره به زبان قابل فهم برای مخاطبین ناشنوا بسیار پیچیده است.

منبع: didebanefanavari

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *