دولت ترامپ به دنبال وضع تحریمهای اقتصادی علیه 4 نفر دیگر بر سر مناقشه هنگکنگ است.
آمریکا پیش از این موافقتنامه استرداد مجرمین با هنگکنگ را هم تعلیق کرده بود و توافق مالیات متقابل بر کشتیرانی با هنگکنگ را هم پایان داده و رهبران این منطقه را هم تحریم کرده بود.
علت این فشارهای آمریکا، تصمیمات دولت چین در زمینه وضع قانون امنیت ملی در هنگکنگ است که سبب پیگرد قضایی افرادی شده که آمریکا آنها را فعالان حامی دموکراسی میداند.
در جدیدترین اقدام، دولت ترامپ قصد دارد تحریمهای اقتصادی علیه 4 نفر دیگر در چین به اتهام سرکوب معترضان در هنگکنگ وضع کند.
اقدامات سختگیرانه ترامپ علیه چین در حالی است که جو بایدن رئیسجمهور بعدی آمریکا هم به شدت منتقد رفتار چین در زمینه مسائل حقوق بشری است.
اعمال قانون امنیتی چین در هنگکنگ یکی از اختلافات یک سال اخیر ترامپ با چین بوده است.
هنگکنگ، جزو کشورهای مستعمره انگلستان بود اما در سال 1997 به استقلال نسبی رسید و از آن زمان به صورت نیمه خودمختار اداره میشود، در حالی که چین این منطقه را جزو خاک خود میداند.
اما عدهای از مردم هنگکنگ با پیوستن آن به چین مخالفند که این موضوع سبب شورشهای مکرری در هنگکنگ در سالهای اخیر شده و سرکوب آنها توسط نیروهای مورد حمایت چین، انتقاد همیشگی آمریکا را به دنبال داشته است.
آمریکا همچنین امتیازات ویژهای که به هنگکنگ داده بود را در یک سال اخیر لغو کرده و هنگکنگ را نیز مشمول تحریمهای خود علیه چین قرار داده است.