یگانهای چتربازی ارتش چین به دنبال تغییر دکترین آموزشی خود از مدل روسی به آمریکایی هستند.
مقامات چینی اعلام کردند که اخیرا اولین واحد از یگانهای چترباز این کشور که با دوربینهای حقیقت مجازی آموزش دیدهاند و دوره تمرینی خود را به پایان بردهاند و فرماندهان نیز از نتایج این آموزش راضی بودند.
فرماندهان و برنامهریزان ارتش چینی در حوزه آموزش هوابرد و عملیاتهای چتربازی به این نتیجه رسیدهاند که روش آموزش آمریکایی در این بخش از مدل روسی بهتر است.
بر اساس برآورد چینیها، نیروهای چترباز روسی در معرض خطر بیشتری در میدان نبرد هستند و در مقابل واحدهای هوابرد آمریکایی میتوانند با پنهانکاری بیشتری عمل کرده و در میدان نبرد و در فواصل دورتر عملیات انجام داده و موثر باشند.
بحث مهم دیگر در خصوص چین و لزوم استفاده از واقعیت مجازی، نبود تجربه جنگی در ارتش چین است. ارتش این کشور بعد از جنگ کره در اوایل دهه 1950 میلادی تا به امروز صرفا دو درگیری کوچک با اتحاد شوروی در دهه 1960 و یک درگیری با ویتنام در سال 1979 را تجربه کرده است.
با استفاده از این عینکهای واقعیت مجازی، توان شبیهسازی بسیار واقعی شرایط رزمی ممکن میشود و یکی از مهمترین نقاط ضعف ارتش چین که بحث نبود تجربه رزمی است، تا حد قابل توجهی پوشش داده خواهد شد.
براساس صحبتهای یکی از نیروهای جوان ارتش چین که اخیرا با استفاده از این سامانههای آموزش دیده است، استفاده از حقیقت مجازی باعث میشود تا این نیروها به مسائل مثل ترس از پرش غلبه کنند.
این امکان ایجاد شده است تا شرایط خاص مثل مواقعی که حادثه برای نیروی پرش کننده رخ میدهد بدون ریسک و خطر شبیهسازی شده و نیروی مورد نظر برای آنها آموزش ببیند.
استفاده از واقعیت مجازی در سالهای اخیر بدل به یک روش مورد علاقه آموزش نظامی در جهان بدل شده است.
بر ای نمونه اخیرا نیروهای زمینی و تفنگدار دریایی آمریکایی یک تمرین مشترک بر پایه عینکهای حقیقت مجازی به مدت 72 ساعت با یکدیگر انجام دادهاند.