بورس مسکو قرار است از ماه مارس برای جذب سرمایهگذاران چینی، معاملات ارز و مشتقات خود را سه ساعت زودتر آغاز کند.
بدین ترتیب معاملات بورس مسکو از 7 صبح تا نیمهشب به وقت مسکو ادامه خواهد داشت زیرا این بورس قصد دارد بیشتر ساعات بیداری کشورهای شرق روسیه را پوشش دهد.
این تصمیم بورسی، آخرین تصمیم از سری تلاشهای مسکو و پکن برای ارتقای تجارت بین دو کشور است که در طول تاریخ قولهای زیادی دادهاند اما بسیار اندک اجرایی شدهاند.
برنامههای وامهای کلان توسط شرکتهای روسی با استفاده از اوراق قرضه موسوم به اوراق قرضه پاندا که به یوآن چین منتشر شدهاند، رو به افول است و تاکنون فقط یک مورد عمده صادر شده است.
ایگور ماریچ، مدیر توسعه بورس مسکو در این باره گفت: رشد حجم تجارت یوآن در برابر روبل یک هدف بلندمدت روسیه و چین است.
روزانه حدود 30 میلیارد دلار معاملات با روبل در بازارهای جهانی ارز انجام میشود که اکثراً در برابر دلار قرار دارند. تقریباً 25 درصد از معاملات روزانه روبل در بورس مسکو انجام میشود.
طی پنج سال گذشته، معاملات با روبل و یوآن در بورس مسکو 27 درصد افزایش یافته است، اما هنوز هم نسبت به معاملات دلار پایین است. سال گذشته ارزش معاملات بین روبل و یوآن 986 میلیارد روبل بود در حالی که ارزش معاملات بین روبل و دلار 266.6 تریلیون روبل بود.
ماریچ گفت: ما امیدواریم که افزایش ساعت معاملات سبب جذب تعداد بیشتری از سرمایهگذاران چینی به بورس مسکو شود.
تلاشها برای توسعه بازار تبدیل مستقیم یوآن به روبل بیش از یک دهه پیش آغاز شد، زمانی که بانک مرکزی روسیه و بانک خلق چین توافق کردند برای ایجاد بازار تجارت مستقیم ارزهای داخلی خود با یکدیگر همکاری کنند.
افزایش تنشها بین روسیه و اقتصادهای بزرگ در غرب، سرمایهگذاری در اقتصاد این کشور را برای بسیاری از سرمایهگذاران دشوار کرده است. در همین زمان، روسیه از نظر سیاسی به چین نزدیکتر شده است که مشتاق افزایش استفاده از یوآن در صحنه بینالمللی است.
ماریچ گفت: ما بسیار مشتاق هستیم که محصولات خود را متنوع کنیم و توجه زیادی به توسعه تجارت یوآن و یورو در برابر روبل داریم.
طبق آخرین دادههای بانک تسویهحسابهای بینالمللی، 88 درصد از معاملات روزانه ارز 6.6 تریلیون دلاری جهان در یک طرف معامله خود دلار را میبینند.
حجم معاملات ارز در بورس مسکو در ژانویه به طور متوسط 1.2 تریلیون روبل بود و معاملات نقدی در مقایسه با سال گذشته 44 درصد رشد داشت.