چین برنامه کاملی برای توسعه فناوریهای تهاجمی دفاعی با هدف کاستن از فاصله فعلی با آمریکا و یا حتی سبقت از آن در نظر گرفته است.
در پیشنویس برنامه پنجساله توسعه چین برای سالهای 2021 تا 2025 که اخیراً منتشر شده، برای اولین بار اصطلاح فناوریهای تهاجمی یا تخریبی در مورد توسعه نظامی این کشور، به کار برده شده است.
این در حالی است که در برنامه توسعه قبلی چین (سالهای 2015 تا 2020) بر ترکیب فعالیتهای نظامی و غیرنظامی و مدرنیزه کردن نیروهای رزمی این کشور تاکید شده بود.
در پیشنویس برنامه پنجساله جدید همچنین بر تسریع در مدرنیزه کردن تسلیحات و تجهیزات نظامی، تمرکز بر نوآوریهای بومی در علوم دفاع ملی و توسعه فناوریهای تهاجمی راهبردی چین تاکید شده است.
تحلیلگران نظامی معتقدند فناوریهای تهاجمی که مدنظر برنامهریزان چینی قرار گرفته موجب تغییر بنیادین در وضعیت کنونی آرایش نظامی این کشور میشود.
منظور از این فناوریها احتمالاً نسل ششم جنگندهها، تسلیحات با انرژی بالا مثل سلاحهای لیزری، روباتهای جنگی، سلاح ریلی، فناوریهای بیولوژیکی و … است.
به گفته مقامات چینی، این کشور از سال گذشته ساخت نسل ششم جنگندهها را آغاز کرده است.
همچنین گزارشهایی درباره ساخت نمونههای اولیه سلاحهای ریلی توسط چین و پیشرفت در سایر فناوریهای نوین نظامی هم منتشر شده است.
برخی کارشناسان نظامی هم از برنامه چین برای ساخت سیستمهای تلفیقی تسلیحات مافوق صوت و پلتفرمهای بدون سرنشین توسط هوش مصنوعی خبر میدهند.