جایگاه برتر چین در حوزه خوشه‌های علمی – فناورانه در دنیا

براساس گزارش شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۲۳ که اخیراً توسط سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده، چین هم‌اکنون دارای ۲۴ خوشه علمی-فناورانه است که این کشور را از این نظر در دنیا سرآمد کرده است.

به استناد WIPO، خوشه‌های علمی-فناورانه از طریق بررسی فعالیت‌های ثبت‌اختراع، انتشار مقالات علمی و ثبت مناطق جغرافیایی در سراسر دنیا که بیشترین تراکم را از نظر تعداد مخترعان و نویسندگان مقالات علمی دارند، مشخص می‌شوند.

شاخص جهانی نوآوری، سالانه ظرفیت‌های ابداعیِ رده‌بالای کشورها و اقتصادهای سراسر دنیا را رده‌بندی می‌کند و رتبه‌بندی خوشه‌های علمی-فناورانه آن، تمرکز فعالیت‌های بومیِ علمی-فناورانه پیشرو در دنیا را تعیین می‌کند.

شایان ذکر است چین با بیش از ۱۶۰ کشور و منطقه، همکاری علمی-فناورانه تنظیم کرده است و رتبه این کشور از جایگاه سی‌وپنجم دنیا در سال ۲۰۱۳ به جایگاه یازدهم در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

گفتنی‌ است در سال ۲۰۲۲، مجموع هزینه‌های صرف‌شده در حوزه تحقیق و توسعه از سه تریلیون یوان (۴۱۸/۲ میلیارد دلار) فراتر رفت که نسبت به سال ۲۰۲۱، ۱۰/۱ درصد رشد داشته است. چشم‌انداز این کشور ادامه همکاری با دیگر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی جهت تقویت ساختار فضای تحقیقات علمیِ بین‌المللی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *