حرکت چین به سمت خودکفایی در صنعت نیمه‌‌رسانا

موسسه KPMG که جزو 4 شرکت بزرگ ارائه‌دهنده خدمات مالی و حسابرسی جهان است، در گزارشی اعلام کرد که صنعت نیمه‌رساناها در چین فرصت بالایی برای کاهش وابستگی به خارج دارند.

بر اساس گزارش KPMG، افزایش چشمگیر تقاضا در چین برای محصولات نیمه‌رسانا خصوصاً در وسایل ارتباطی نسل پنجم، خودروهای خودران و هوش مصنوعی، بهترین فرصت برای بومی‌سازی صنعت نیمه‌رسانا در چین است.

یکی از مدیران ارشد KPMG هم اذعان کرد که با وجود تحریم‌های فناوری آمریکا علیه چین، صنعت نیمه‌رسانا در چین به خوبی در حال پیشرفت است و به تدریج می‌تواند به حد مقبولی از خودکفایی دست پیدا کند، هرچند خودکفایی کامل تقریباً برای هر کشور و هر صنعتی، غیرواقعی است.

بازار بزرگ مصرف چین، یکی از مهم‌ترین معیارهایی است که موسسه KPMG معتقد است راه را برای توسعه فناوری نیمه‌رسانا در این کشور باز می‌کند.

چین تلاش بسیاری دارد که در فناوری‌های حساس و جدید همچون نیمه‌رساناها به خودکفایی نسبی دست پیدا کند.

صنعت نیمه‌رسانا، زیرساخت اقتصاد دیجیتال چین محسوب می‌شود.

دولت ترامپ در سال‌های اخیر تلاش کرده مانع دسترسی شرکت‌های دیجیتالی چین همچون هوآوی به فناوری‌های آمریکایی در این زمینه‌ها شود.

چین در برنامه پنج‌ساله چهاردهم خود بر خودکفایی در فناوری تمرکز دارد.

چین هم‌اکنون وابستگی بالایی به واردات فناوری از غرب دارد به طوری که نرخ خودکفایی این کشور در این زمینه کمتر از 20 درصداست.

جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا هم قطعاً راه را برای دستیابی چین به فناوری‌های نوین آمریکایی باز نخواهد کرد؛ بنابراین حرکت چین به سمت خودکفایی در زمینه فناوری، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *