سیاست تجاری جو بایدن نسبت به چین: عظمت دوباره آمریکا، نه وال‌استریت

برای اولین بار در دهه‌های گذشته، هیچ پیشکسوت وال‌استریتی در مناصب عالی‌رتبه در کاخ سفید وجود ندارد که بتواند سیاست‌های تجاری ایالات متحده نسبت به چین را هدایت کند.

نسخه دوباره آمریکای بزرگ را بسازید استراتژی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگرداندن مشاغل و صنایع به این کشور است. این استراتژی ممکن است تأثیر طولانی‌مدت وال‌استریت بر سیاست تجاری واشنگتن را به‌خصوص نسبت به چین تضعیف کند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی بایدن، یکی از چندین مقام کاخ سفید است که موضوع بازگشت مشاغل به آمریکا را تبلیغ می‌کند، در حالی که دولت جدید شعار آینده در آمریکا ساخته خواهد شد را سر می‌دهد.

سالیوان در مصاحبه‌ای در تاریخ 30 دسامبر، از دولت دونالد ترامپ انتقاد کرد که چرا او در گفتگوهای تجاری با پکن هوای غول‌های مالی ایالات متحده را داشته است.

وی پرسید وقتی بانک‌هایی مثل JPMorgan یا Goldman Sachs به راحتی امکان انجام فعالیت‌های مالی در پکن یا شانگهای را دارند چگونه می‌توان نسبت به بهبود مشاغل و دستمزدها در ایالات متحده امیدوار بود.

به گفته مایکل پتیس، استاد امور مالی در دانشگاه Peking که بیش از یک دهه سابقه کار در بانک‌های سرمایه‌گذاری ایالات متحده را دارد، این یک تغییر قابل توجه از سلطه سرمایه‌گذاران وال‌استریت بر سیاستگذاری آمریکا از دهه 1980 است.

نظرات کاترین تای، گزینه بایدن برای نمایندگی تجاری آمریکا، همانند سالیوان است. او در 12 ژانویه در سخنرانی خود در شورای تجارت خارجی ملی گفت سیاست تجاری ایالات متحده باید به نفع آمریکایی‌ها، اتحادیه‌ها و کارگران باشد و این با شناخت اینکه مردم فقط مصرف‌کننده نیستند شروع می‌شود. آنها همچنین کارگران و حقوق‌بگیران هستند.

25 ژانویه بایدن دستور اجرایی ساخت آمریکا را امضا کرد که دولت فدرال را ملزم به استفاده از تأمین‌کنندگان و تولیدکنندگان ایالات متحده در هنگام خرج کردن پول مالیات‌دهندگان می‌کند. بر اساس بیانیه کاخ سفید، قراردادهای دولتی به ارزش تقریباً 600 میلیارد دلار آمریکا تحت صلاحیت این دستور است.

دولت ترامپ، با وجود همه مواضع پوپولیستی‌اش، تعداد زیادی از مدیران سابق وال‌استریت را در مناصب مهم داشت مثل استیون منوچین وزیر خزانه‌داری که مدیر سابق صندوق‌های سرمایه‌گذاری بود یا جیمی دیمون مدیرعامل JPMorgan که در شورای مشورتی تجاری ترامپ حضور داشت و استفان شوارتزمن، مدیرعامل شرکت بزرگ خصوصی بلک استون که میان ترامپ و شی جینپینگ رئیس‌جمهور چین میانجیگری می‌کرد.

تاکنون، در دولت بایدن هیچ یک از مدیران سابق وال‌استریت در حد منوچین به کار گرفته نشده است.

نمایندگان منافع تجاری ایالات متحده در چین از ترامپ به خاطر تلاش‌هایش برای گشودن بازارهای مالی این کشور در برابر بانک‌های ایالات متحده تمجید کرده‌اند.

با این وجود، بایدن باید روند کاهش شغل و تولید ایالات متحده را تغییر دهد بیشتر این مشاغل پس از پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی در سال 2001 به سمت چین رفتند و اکنون با شیوع بیماری همه‌گیری کرونا این وضعیت تشدید شده است. به طور فزاینده‌ای مشخص می‌شود که دولت بایدن به دنبال پاسخ به وال‌استریت نیست.

هونگ هو فونگ، استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور گفت: وال‌استریت با مشاغل آمریکایی در تضاد است زیرا در دهه 1990 و 2000 فشار زیادی از طرف سهامداران، به طور عمده سرمایه‌گذاران مؤسسات وال‌استریت، برای افزایش حاشیه سود شرکت‌ها وجود داشت. تحت این فشار وال‌استریت بود که شرکت‌هایی مانند اپل به خارج از کشور رفتند تا تمام تولیدات خود را در چین مستقر کنند.

سرمایه‌گذاران وال‌استریت از دولت کلینتون نفوذ بالایی در کاخ سفید پیدا کردند اما اکنون به نظر می‌رسد دوره افول آنها آغاز شده است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *