نخستین ناوگان دریایی مجهز به هوش مصنوعی برای حمل پهپاد

چین نخستین کشتی بدون سرنشین جهان را به آب انداخت. این کشتی که از راه دور هدایت و در آب‌های آزاد جهت‌یابی می‌شود و ابزار قدرتمندی برای انجام تحقیقات علمی و نظارتی دریایی خواهد بود.

هوش مصنوعی نقش فزاینده و مهمی در تأمین امنیت دریایی، کنترل خطوط دریایی و رقابت برای منابع دریایی ایفا می‌کند. چین قصد دارد تا از فناوری هوش مصنوعی برای گسترش نفوذ دریایی خود استفاده کند.

ساخت این کشتی که Zhu Hai Yun نام دارد در جولای سال گذشته و در گوانگجو آغاز شد و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری و پس از گذراندن آزمایش‌های دریایی تحویل داده شود.

عرشه وسیع این کشتی می‌تواند ده‌ها وسیله بدون سرنشین همچون پهپاد، کشتی و زیردریایی بدون سرنشین را در خود جای دهد و این تجهیزات شبکه‌ای را تشکیل می‌دهند تا بر هدف نظارت کنند.

این سیستم که نخستین نمونه جهانی است می‌تواند ابزاری مفید برای پیش‌گیری و کاهش بلاهای دریایی، نظارت محیط‌زیست دریا، تعمیر و نگهداری مزرعه‌های بادی ساحلی و جمع‌آوری اطلاعات دقیق دریایی باشد.

این کشتی ۸۸٫۵ متر طول، ۱۴ متر عرض و ۶٫۱ متر عمق دارد و با سرعت حداکثر ۱۸ گره دریایی حرکت می‌کند و انقلابی در عرصه دریانوردی خواهد بود و بخش بزرگی از آن‌که شامل سیستم‌های قدرت، محرکه، اطلاعاتی و پشتیبانی عملیات بررسی است همگی توسط چین تولید شده‌اند.

چین بزرگ‌ترین کشتی‌ساز دنیاست و به عنوان قدرت دریایی بزرگ در حال ظهور است. این کشور بر توسعه کشتی‌های تحقیقاتی در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی کرده است. هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین، ظرفیت نظارت دریایی چین را با هزینه کم و بهره‌وری بالا افزایش می‌دهد.

چین پیش از این نیز از تجهیزات بدون سرنشین در حوزه‌هایی نظیر امنیت دریایی و نظارت بر محیط‌زیست دریایی استفاده هوشمندانه‌ای کرده است. با توسعه فناوری ۵G، چین باید از فرصت‌های که در اختیار دارد استفاده کرده و دستاوردهای جدید خود در زمینه نظارت دریایی را به کار گیرد.

منبع: دفتر همکاری فناوری سفارت ایران در پکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *