چرا خودروسازان چینی به بازار پاکستان روی آورده‌اند؟

پس از یک دهه رشد خارق‌العاده، بازار خودروی چین در دو سال گذشته وارد مرحله رکود شده است.

 این امر باعث شد تولیدکنندگان خودروی چینی بازارهای دیگر را بررسی کرده و در بازارهای همسایه سرمایه‌گذاری کنند تا مسیر رشد را بازیابند. یکی از مهمترین استراتژی‌ها کشف بازارهای فرمان سمت راست مانند پاکستان است. خودروسازان چینی قصد دارند با ایجاد کارخانه در چین، به بازار کشورهای پرجمعیت مثل بنگلادش و سریلانکا هم برسند. این کشورها از خودروهای فرمان راست استفاده می‌کنند.

در همین راستا، شرکت سرمایه‌گذاری مشترک خودروسازی پاکستان و چین اخیراً شش ماه از تولید اولین خودروی سدان خود را ظرف مدت پنج روز عرضه در بازار به فروش رسانده است، موفقیتی که به عقیده سرمایه‌گذاران و تحلیلگران می‌تواند زمینه را برای تبدیل پاکستان به یک پایگاه صادراتی برای وسایل نقلیه چینی فراهم کند.

فروش 15000 دستگاه خودروی مسافری Chang’an Alsvin آخرین سری از عناوین مربوط به سرمایه‌گذاری مشترک بین پاکستان و چین است.

Alsvin در کارخانه 136 میلیون دلاری نزدیک بندر کراچی متعلق به Master Chang’an Motors (MCM) مونتاژ می‌شود که در سال 2017 به عنوان یک سرمایه‌گذاری مشترک 70:30 بین گروه Master پاکستان و خودروساز برجسته چینی Chang’an Automobile تأسیس شده است. کارخانه MCM علاوه بر 30000 دستگاه Alsvin در سال، در سال 2018 تولید دو دستگاه وانت و یک وسیله نقلیه چندمنظوره را آغاز کرد.

از سوی دیگر، شرکت SAIC Motor مستقر در شانگهای، مالک اتومبیل MG انگلیس، این ماه کارخانه 100 میلیون دلاری خود در نزدیکی کراچی را افتتاح کرد که انتظار می‌رود سال آینده تولید سه خودروی کوچک SUV را آغاز کند.

همچنین کارخانه KA Hanteng Motor که یک سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت China Hanteng Automobile است، در حال ساخت یک کارخانه 50 میلیون دلاری در پاکستان است و انتظار می‌رود امسال 15000 خودروی SUV و ماشین‌سواری را تولید کند.

همچنین کارخانه Al-Hajj FAW، یک سرمایه‌گذاری مشترک مستقر در کراچی است که در سال 2012 تشکیل شد و سال گذشته تولید خودروی هاچ بک را به 20000 دستگاه افزایش داد.

هنگامی که گروه Master در سال 2016 سرمایه‌گذاری مشترک خود را با Chang’an Automobile شروع کرد، این کار را با هدف استفاده از فرصت 60 میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین و پاکستان(CPEC)  برای دستیابی به سایر بازارهای آسیا در چارچوب طرح جاده ابریشم جدید، انجام داد.

طرح CPEC بزرگ‌ترین برنامه تحت ابتکار جاده ابریشم جدید پکن برای یکپارچه‌سازی اقتصاد چین با کشورهای در حال توسعه است.

در مرحله پنج‌ساله اول CPEC، شرکت‌های دولتی چین ساخت نیروگاه با ظرفیت 5320 مگاوات و احداث 1،544 کیلومتر بزرگراه در پاکستان را انجام می‌دهند. سایر پروژه‌های در دست احداث شامل 2844 مگاوات دیگر ظرفیت تولید برق و 1،456 کیلومتر بزرگراه، شبکه شمال-جنوب پاکستان را تکمیل می‌کنند.

بزرگراه‌ها، پس از اتمام، زمان حمل‌ونقل برای کالاهای چینی را که وارد پاکستان می‌شوند برای رسیدن به دریای عرب به شدت کاهش می‌دهد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *