چگونه پیر شدن جمعیت، برنامه‌های توسعه اقتصادی چین را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟

جمعیت سالخورده چین به سرعت در حال افزایش است به طوری که از کل جمعیت ایالات متحده در 15 سال گذشته بیشتر شده است. پیر شدن جمعیت این کشور، برنامه‌های رئیس‌جمهور شی جین پینگ برای دستیابی به پیشرفت‌های اقتصادی در سطح جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

بر اساس برآوردهای رسمی جمعیت افراد بالای 60 سال در چین، طی پنج سال آینده به 300 میلیون نفر افزایش خواهد یافت، در حالی که در سال گذشته 254 میلیون نفر بود. پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال 2033 به 400 میلیون نفر و در سال 2053 به حداکثر 487 میلیون نفر برسد.

آلیشیا گارسیا-هررو، اقتصاددان ارشد منطقه آسیا-اقیانوسیه در شرکت سرمایه گذاری Natixis، هشدار داد که پیر شدن جمعیت بر ظرفیت نیروی کار ورودی چین تأثیر می‌گذارد و قدرت رقابت‌پذیری فعلی آن را تضعیف می‌کند. با این حال، هنوز فرصت برای کاستن از این تأثیر وجود دارد.

وی در یادداشتی نوشت: حرکت اقتصادی به سمت فعالیت‌های نیازمند سرمایه و نیروی کار بیشتر به چنین شوکی کمک می‌کند، اما این امر به سازماندهی کارآمدتری از عواملی که بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهند، نیاز دارد.

پکن از پنج سال پیش سیاست تک‌فرزندی خود را که از اواخر دهه 1970 اجرا شد تغییر داده است، به زوجین اجازه می‌دهد دو فرزند داشته باشند؛ اما میزان زادوولد بسیار کمتر از حد انتظار است.

لی به صراحت گفت که نرخ فعلی زادوولد به زیر خط هشدار دولت رسیده است و باید آن را «به یک محدوده مناسب» رساند تا نیروی کار رو به کاهش کشور را جبران کند.

به جای تسهیل سیاست فرزندآوری، تصمیم‌گیرندگان پکن تمایل بیشتری برای استفاده از سیاست‌هایی همچون تعویق انداختن تدریجی سن بازنشستگی همراه با سرمایه گذاری بیشتر در مراقبت از سالمندان، نشان داده‌اند.

لی خاطرنشان کرد که اکنون فقط حدود 7.75 میلیون تخت در 204،000 مرکز مراقبت از سالمندان در کشور وجود دارد که بسیار کمتر از تقاضا است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *