چین برای مقابله مثل با تحریم‌های خارجی، شرایط صادرات فناوری‌های حساس را سخت‌گیرانه‌تر کرد

چین با وضع کنترل‌های جدید صادرات فناوری‌های حساس، قصد دارد علیه هر کشوری که این محدودیت‌ها را نقض کند یا امنیت ملی کشور را به خطر می‌اندازد، اقدام متقابل انجام دهد.

مقررات سخت‌گیرانه صادرات فناوری‌های حساس که از روز سه‌شنبه اجرایی شد، به عنوان واکنش چین به فشارهای ایالات متحده علیه شرکت‌های فناوری چینی تلقی می‌شود.

قانون جدید کنترل صادرات چین به صراحت به پکن اجازه می‌دهد تا نسبت به کشورهایی که محدودیت‌های صادراتی را نقض می‌کنند و امنیت ملی را به خطر می‌اندازند، اقدام متقابل انجام دهد.

این قانون که برای اولین بار در سال 2017 تهیه و در اواخر ماه اکتبر تصویب شد، شباهت زیادی به مقررات اداره صادرات ایالات متحده دارد، از جمله لیستی از موارد کنترل‌شده مانند فناوری حساس، کالاهای نظامی و اقلام دارای کاربرد دوجانبه نظامی و غیرنظامی.

تحلیلگران می‌گویند این مقررات به پکن اجازه می‌دهد مواضع رادیکال از نظر صادرات تجاری اتخاذ کند زیرا این قانون بسیار گسترده‌تر از قوانین مشابه در سایر کشورها است. به عنوان مثال، دولت مجاز شده تجارت با شرکت‌های خارجی را که به نظر می‌رسد امنیت ملی چین یا منافع ملی را تهدید می‌کند، محدود کند.

در حال حاضر، به نظر می‌رسد هدف چین در استفاده از این قانون برای مقابله به مثل با فشارهای تجاری احتمالی ایالات متحده علیه شرکت‌های چینی باشد.

وزارت بازرگانی چین لیستی گسترده از فناوری‌های چینی را که برای صادرات در پایان ماه آگوست محدود شده است، منتشر کرده که شامل 12 فناوری از جمله لیزر و هواپیماهای بدون سرنشین است که صادرات آنها نیازمند اخذ مجوز دولت است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *