چین در تلاش برای پیشرفت فناوری ایجاد باران است

برنامه جدید چین برای ایجاد باران مصنوعی و بارش برف، مساحتی بیش از 5.5 میلیون کیلومترمربع را شامل خواهد شد یعنی بیشتر از وسعت کل جنوب شرقی آسیا.

در بازی‌های المپیک تابستانی 2008 در پکن، مقامات چینی برنامه‌هایی را برای استفاده از بارورسازی ابرها برای کنترل آب‌وهوا ارائه کردند. آن شاهکار شامل پرتاب 1،104 موشک حاوی عنصر یدید نقره به آسمان بود که مانع بروز هرگونه طوفان در پایتخت کشور در مراسم افتتاحیه این رویداد در 8 آگوست 2008 شد.

12 سال پس از آن واقعه، چین اکنون قصد دارد برنامه کنترل آب‌وهوا را به شدت گسترش دهد. این کشور قصد دارد که عملیات باران مصنوعی و بارش برف را در مساحتی بیش از 5.5 میلیون کیلومترمربع انجام دهد یعنی بیشتر از کل 4.5 میلیون کیلومترمربع مساحت جنوب شرقی آسیا.

شورای دولتی چین در تاریخ 2 دسامبر بخشنامه‌ای صادر کرد که اقدامات توسعه کیفیت اصلاح آب‌وهوا را تعیین می‌کرد.

مطابق این سند، اصلاح آب‌وهوا موارد زیر را شامل می‌شود: پیش‌بینی فاجعه‌هایی مانند خشکسالی و طوفان‌های تگرگ، منطقه بندی در زمین‌های کشاورزی، برنامه‌های کاری عادی برای مناطق نیاز به حفاظت و ترمیم اکولوژیکی و برنامه‌های واکنش اضطراری برای مقابله با حوادثی مانند آتش‌سوزی در جنگل‌ها یا چمنزارها و گرمای غیرمعمولی و زیاد یا خشکسالی‌ها.

چین با کمبود آب مواجه است و به آب بیشتری احتیاج دارد؛ بنابراین در حال ساخت یک شبکه باران‌ساز سه برابر وسعت اسپانیا است.

به گفته شورای دولتی چین که بالاترین نهاد تصمیم‌گیر این کشور محسوب می‌شود، هدف از این برنامه، ایجاد سیستم پیشرفته اصلاح هوا تا سال 2025″ از نظر عملیات، فناوری‌ها و خدمات است.

طبق این بخشنامه، عملیات کشوری مهار تگرگ، مساحتی بیش از 580،000 کیلومترمربع را پوشش می‌دهد.

اصلاح هوا در چین معمول است. این فناوری ساده است. هواشناسان ابرهای رطوبتی را شناسایی کرده و مقدار کمی ماده شیمیایی – معمولاً یدید نقره – را در توده متراکم پراکنده می‌کنند. بلورهای یدید نقره به عنوان هسته‌هایی عمل می‌کنند که اطراف آنها رطوبت به صورت یخ جمع می‌شود. این حجم، سنگین می‌شود و سقوط می‌کند، به محض عبور از زیر آستانه دما به آب تبدیل می‌شود.

بارورسازی ابر در ایالات متحده نیز انجام می‌شود، جایی که این دانش در سال 1946 توسعه یافته است. استرالیا و روسیه نیز این کار را انجام می‌دهند.

سه محقق دانشگاه ملی تایوان در مقاله‌ای که در سال 2017 در مجله علمی Geoforum منتشر شد، نوشتند: چین پیشروترین کاربر دولتی در جهان برای افزایش بارندگی از طریق تغییرات هوایی است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *