اندیشکده انگلیسی Royal United Services Institute (RUSI) در گزارشی که اخیرا منتشر شده، به وضعیت صنایع هوایی نظامی چین پرداخته و ادعا کرده است که چین در مسیر پشت سر گذاشتن روسیه در حوزه قدرت هوایی است.
این اندیشکده اعلام کرده که در بحث تولید نسل جدید جنگندهها، چینیها به صورت واضحی از روسیه در بحثهایی مثل حسگرها، سیستمهای انتقال اطلاعات، پنهانکاری و تسلیحات از روسیه پیش افتادهاند.
در عین حال به نظر میرسد تنها بخشی که هنوز روسیه بر چین در این حوزه برتری دارد، موتورهای هوایی به شمار میآید.
بر اساس این گزارش هر دو کشور تلاشهای زیادی را برای تولید هواپیماهای چند منظوره بر پایه جنگنده سوخو 27 انجام دادند در حالی که در سالهای اخیر چینیها موفق شدند در بخشهای مختلفی از روسها در این حوزه پیشی گرفته و به نظر میرسد روسها به دلیل مشکلات ساختاری و مالی در سیستم خود شاید هرگز موفق نشوند که جایگاه از دست داده در مقابل چینیها را دوباره بدست بیاورند.
این اندیشکده اعتقاد دارد که برای نمونه هواپیمای J-11D که توسط چین توسعه پیدا کرده از نظر تجهیزات الکترونیکی، تسلیحات و مواد مورد استفاده در داخل بدنه حتی از سوخو 35 روسها نیز پیشرفتهتر است.
در عین حال در بحث جنگندههای نسل 5، چینیها با تولید و عملیاتی کردن جنگنده J-20 در کنار اف 22 و اف 35 آمریکایی تنها کشور دارای پرنده رزمی نسل 5 هستند و این درحالی است که روسها هنوز برای عملیاتی کردن جنگنده نسل 5 سوخو 57 با مشکلات زیادی از جمله در بخش رادار رو به رو هستند.
از دیگر نمونههای این بحث هواپیمای شکاری بمب افکن J-16 ساخت چین است که در حال تولید انبوه بوده و احتمالا به زودی جایگزین پرندههای سری سوخو 30 در خدمت ارتش چین خواهد شد.
این هواپیما از رادار آرایه فازی فعال، بدنه کامپوزیتی، تسلیحات و سامانههای جنگال پیشرفته برخوردار است.
در عین حال غلاف هدفگیری ساخته شده مدل چین برای این جنگنده به اسم YINGS-III به نوعی قابل مقایسه با غلاف هدفگیری اسنایپر ساخت شرکت لاکهید مارتین آمریکا برآورد میشود.