در آستانه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین و کشورهای آمریکای لاتین، دانشگاه کشاورزی جنوب چین از امضای قرارداهایی برای تاسیس مرکزی در دانشگاههای برزیل و مکزیک خبر داد.
دانشگاه کشاورزی جنوب چین در گوانگژو اخیرا و در آستانه پنجاهمین سالگرد بزرگداشت روابط دیپلماتیک میان چین و کشورهای آمریکای لاتین قراردادهایی برای تاسیس مراکزی در ۲ دانشگاه مکزیک و برزیل امضا کرد که شامل توسعه آموزشی و علوم کشاورزی و زبان چینی میشود. این مراکز در دانشگاه های تکسکوکو، مکزیکو و بزریل نخستین مراکز از این دست به حساب میآیند.
سفیر چین در مکزیک نیز در مصاحبهای گفت چین و مکزیک به تقویت روابط در زمینه های تحقیقات از جمله پژوهش های کشاورزی آبی و زراعت ذرت میپردازند. از زمانی که در سال ۲۰۰۵ مکزیک شروع به صادرات آواکادو به چین کرد، تجارت دوجانبه کشاورزی روز به روز گسترش یافت و در سال های اخیر به میانگین سالانه رشد ۱۸ درصدی رسیده است.
از سوی دیگر «فردریکو دوک استرادا مایر» سزکنسول برزیل در گوانگژو توافقنامه جدید اخیر با چین را موفقیتی مهم در همکاری ۲ کشور در زمینه های مهم ارزیابی کرد و افزود سال گذشته برزیل بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر کرده است که بیش از یک سوم آن به چین بوده است. برزیل ازبزرگترین تولید و صادر کنندگان سویا، ذرت، شکر، نیشکر گوشت گاو، قهوه و انواع میوه ها است.
«لیو یاهونگ» رئیس دانشگاه کشاورزی جنوب چین پیشنهاد کرد تاسیس این مراکز منجر به گسترش همکاری در زمینه های آموزش، پژوهش، تکنولوژی کشاورزی و تبادل افراد متخصص و دانشگاهی خواهد شد.
براساس اطلاعات معاون این دانشگاه همزمان اتحادیه نوآوری تکنولوژی و علمی آموزش علوم کشاورزی آمریکای لاتین و چین که در اواخر سال ۲۰۲۰ تاسیس شده است ۶۳ موسسه مرتبط با کشاورزی را از چین و ۱۵ کشور آمریکای لاتین دور هم جمع کرده است و حدود ۷۵۰ دانشجو در سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ در این مراکز مشغول به تحصیل شدند.
گسترش روابط چین و آمریکای لاتین در چارچوب همکاریهای منطقه ای در حالی ادامه دارد که شی جین پینگ در جریان نخستین نشست وزیران سِلاک با این کشور که در سال ۲۰۱۵ برگزار شد، از قصد چین برای افزایش سرمایهگذاریها در آمریکای لاتین تا ۲۵۰ میلیارد دلار و دو برابر کردن ارزش تجارت دوجانبه تا ۵۰۰ میلیارد دلار تا قبل از سال ۲۰۲۵ خبر داد.
دومین نشست که در سال ۲۰۱۸ در شیلی برگزار شد نیز منجر به «اعلامیه سانتیاگو» شد که در آن کشورهای امضا کننده متعهد به «نوآوری در همکاریها و روشهای توسعه» برای دستیابی به رشد پایدار و رفاه اجتماعی شدند.
همچنین در سالهای اخیر ۱۹ کشور در حوزه آمریکای لاتین توافقنامه همکاری برای پروژه زیرساختی جاده ابریشم جدید را با چین به امضا رساندهاند. طرح «کمربند، راه» اگر چه به بهبود روابط چین با شرکای اصلی خود میانجامد اما موجب نگرانی واشنگتن شده است.
منبع: irna