گزینه بایدن برای وزارت بازرگانی: آمریکا باید گام‌های تهاجمی علیه چین بردارد

جینا رایموندو، گزینه پیشنهادی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای تصدی وزارت بازرگانی گفت: ایالات متحده باید گام‌های تهاجمی برای مبارزه با شیوه‌های ناعادلانه تجاری چین بردارد و در عین حال برای بازگرداندن فرصت‌های شغلی کارخانجات آمریکایی به خاک این کشور سرمایه‌گذاری کند.

رایموندو تاکید کرد که به سیاست‌های چین که به کارگران آمریکایی آسیب می‌رساند پاسخ می‌دهد. وی گفت که دولت جدید به بررسی سیاست‌های رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ، از جمله تعرفه‌ها خواهد پرداخت که البته زمان خواهد برد.

رایموندو که از سال 2015 به عنوان فرماندار رودآیلند خدمت کرده است روز سه‌شنبه در جلسه بررسی صلاحیتش در کمیته تجارت سنا گفت: چین به وضوح رفتارهای ضد رقابتی داشته است، مثل صادرات فولاد و آلومینیوم ارزان به آمریکا که به کارگران آمریکایی آسیب می‌رساند و توانایی شرکت‌های ما را برای رقابت آسیب می‌رساند… در صورت تأیید، من قصد دارم بسیار تهاجمی باشم تا به آمریکایی‌ها کمک کنم در برابر اقدامات ناعادلانه چین رقابت کنند.

اظهارات رایموندو نظرات سایر مقامات دولت بایدن را نیز نشان می‌دهد، آنها اعلام کرده‌اند که برخی اقدامات سخت‌گیرانه ترامپ علیه چین را ادامه خواهند داد، اگرچه آنها تاکنون موارد خاصی را حذف کرده‌اند. هفته گذشته، جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا هم گفت که آمریکا آماده استفاده از ابزار کامل برای رسیدگی به اقداماتی مانند دامپینگ محصولات، ایجاد موانع تجاری و اعطای یارانه‌های غیرقانونی به شرکت‌ها است.

رایموندو و تیم او اقدامات اجرایی متعددی را علیه شرکت‌های فناوری چینی از ترامپ به ارث می‌برند. از همه مهمتر، دولت ترامپ ممنوعیت صادرات را بر شرکت هوآوی چین وضع کرد که شرکت‌های آمریکایی را ملزم به اخذ مجوزهای دولتی قبل از اجازه فروش فناوری و مالکیت معنوی ایالات متحده به غول تجهیزات مخابراتی چینی می‌کنند.

رایموندو، در پاسخ به سؤالات، به طور خاص متذکر نشد که همچنان هوآوی را در لیست شرکت‌هایی که صادرات به آنها نیازمند مجوز دولت است نگه می‌دارد، با این حال وی گفت که در این زمینه مشورت خواهد کرد و بر اساس امنیت ملی تصمیم خواهد گرفت.

وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در واکنش به نظرات رایموندو اعلام کرد که امیدوار است ایالات متحده اصول اقتصاد بازار و رقابت عادلانه را رعایت کند و برای ایجاد یک فضای باز، عادلانه و بدون تبعیض برای کسب‌وکارهای همه کشورها تلاش کند.

رایموندو روز سه‌شنبه همچنین گفت: ما نمی‌توانیم بپذیریم چینی‌ها یا هر کس دیگری پشت در شبکه ما باشند و امنیت ملی یا اقتصادی ما را به خطر بیندازند. من از جعبه ابزار جسورانه‌ای که در اختیار دارم نهایت استفاده را می‌کنم تا از آمریکایی‌ها و شبکه آن در برابر تداخل چینی‌ها یا هر نوع نفوذ پشت در شبکه محافظت کنم و این هواوی، ZTE یا هر شرکت دیگری می‌خواهد باشد.

رایموندو همچنین گفت که ایالات متحده نیاز به سرمایه‌گذاری در زمینه نوآوری و فناوری در بخش تولید خواهد داشت.

هدف اعلام شده وی از بازگرداندن مشاغل کارخانجات آمریکایی به خاک ایالات متحده، بازتاب سیاست ترامپ است، هرچند که هدف او محقق نشد. تعداد مشاغل تولیدی ایالات متحده در ماه دسامبر 12.3 میلیون شغل بود که نسبت به چهار سال قبل تغییر چندانی نکرده است. دو دهه پیش، این رقم از 17 میلیون نفر گذشته بود.

منبع

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *