با «جونگوانسون» سیلیکون‌ولیِ چین آشنا شوید

پارک علمی «جونگوانسون» در منطقه هایدیان در پکن، پایتخت چین، به لطف وفور استعداد، سرمایه و حمایت دولتی اکنون نزدیک‌ترین معادل چینی برای «سیلیکون‌ولی» در آمریکاست.

در ورودی کافه این پارک که محل پیوند «سرمایه» با «ایده» است و با الهام از گاراژ مشهور استیو جابز «کافه گاراژ» نام گرفته، این شعار نوشته شده است: «شما فقط یک گاراژ با کارآفرینی و یک قهوه با خلاقیت فاصله دارید».

در ورودی کافه این پارک که محل پیوند «سرمایه» با «ایده» است

جونگوانسون 30 سال پیش با هدف «یادگیری از سیلیکون‌ولی و تبدیل شدن به سیلیکون‌ولی» تأسیس شد و در حال حاضر خط مقدم تلاش‌های پکن برای تبدیل چین از «کارخانه دنیا» به یک قدرت جهانی در حوزه فناوری است.

حدود 9000 شرکت فناوری‌محور از جمله غول‌های اینترنتی چین مانند بَیدو و «سینا» و تقریباً نیمی از 70 استارت‌آپ تک‌شاخ با ارزش بیش از یک میلیارد دلار چین در این پارک قرار دارند و به طور متوسط هر روز 80 استارت‌آپ در زمینه فناوری در همین‌جا متولد می‌شود.

        ۱. اهمیت جونگوانسون در چیست؟

جونگوانسون سال 1988 با نظر مساعد «شورای ملی» چین تبدیل به اولین منطقه آزمایشی صنایع فناوری‌محور در این کشور شد و از آن پس بستری برای شکل‌گیری موفق‌ترین شرکت‌های کارآفرین چینی بوده است. این پارک علمی اکنون 488 کیلومتر مربع مساحت دارد، اما گستره فعالیت‌هایش در تمام پکن پراکنده شده و عملاً از یک مکان فیزیکی تبدیل به نماد قدرت چین در عرصه فناوری شده است.

        ۲. جونگوانسون چگونه به این‌جا رسید؟

جونگوانسون در نزدیکی بیش از 40 عدد از معتبرترین دانشگاه‌های چین از جمله دانشگاه‌های پکن و چینهوا و همچنین 200 عدد از نهادهای تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های چین واقع شده و بنابراین دسترسی ساده‌ای به ظرفیت و استعدادهای انسانی دارد.

دولت چین هم با وضع سیاست‌های ترجیحی از جمله کاهش مالیات، اعطای کمک‌هزینه و ارائه تسهیلات، کمک کرده تا جونگوانسون در جذب نیروی انسانی و جلب‌نظر کمپانی‌های حوزه فناوری موفق عمل کند.

جونگوانسون 30 سال پیش با هدف «یادگیری از سیلیکون‌ولی و تبدیل شدن به سیلیکون‌ولی» تأسیس شد

پارک علمی «جونگوانسون» در منطقه هایدیان در پکن، پایتخت چین

        ۳. کدام برندها در جونگوانسون هستند؟

لنوو سال 1984 در جونگوانسون متولد شد و «لیو چوانجی» بنیانگذارش با فقط 28,800 دلار سرمایه اولیه از نسل اول کارآفرین‌های چین بود.

اواخر دهه 1990 «ریچارد لیو چیانگدونگ» خرده‌فروشی کوچکی در جونگوانسون تأسیس کرد که اکنون دومین فروشگاه اینترنتی بزرگ چین یعنی JD.com است.

جونگوانسون میزبان غول‌هایی مانند بیدو (جست‌وجوی اینترنتی) و «مِیتوان دیانپینگ» (اپلیکیشن سفارش غذا) هم هست. 318 کمپانی مستقر در این منطقه سال 2017 با ورود به بازار سهام در مجموع بیش از 42 میلیارد دلار سرمایه جذب کردند.

«بایت‌دنس» باارزش‌ترین استارت‌آپ جهان (75 میلیارد دلار) و مالک اپلیکیشن «تیک‌تاک» و «دیدی چاکسینگ» غول تاکسی‌های اینترنتی هم از دیگر برندهای بزرگ متولد جونگوانسون هستند.

        ۴. آیا جونگوانسون بی‌رقیب است؟

جونگوانسون از برترین بسترهای نوآوری چین است، اما رقبایی هم دارد که از جمله آن‌ها «جانگ‌جیانگ» در شانگهای و پروژه «منطقه خلیج بزرگ» شامل شنجن و هنگ‌کنگ هستند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *