شرکت China Telecom که دومین اپراتور بزرگ تلفن همراه در چین است، در حال ساخت گوشی تلفن همراه با قابلیت فناوری امنیتی کوانتومی بوده که قرار است در اواخر سال 2020 یا اوایل سال 2021 رونمایی شود.
در فناوری امنیتی کوانتومی، قابلیت هک کردن گوشی و برنامههای کاربردی خصوصاً برنامههای بانکی و پولی بسیار دشوار میشود.
تراشه کوانتومی که روی گوشی نصب میشود، با تولید اعداد تصادفی غیرقابل پیشبینی مانع از دسترسی هکرها به گوشی میشود.
تراشههای مشابه قبلی اگرچه اعداد تصادفی تولید میکردند، اما تولید این اعداد تصادفی از الگوهایی قابل پیشبینی و شناسایی توسط هکرها پیروی میکردند.
از این طریق خدمات پرداخت و احراز هویت گوشیها به طور کامل ایمن میشوند.
در ماه مه امسال شرکت کرهای سامسونگ و شرکت SK Telecom از اولین تلفن هوشمند نسل پنجم دنیا با فناوری کوانتومی رونمایی کردند.
اکنون چین هم با فاصله چند ماه در حال دستیابی به این فناوری جدید دنیای دیجیتال است.
البته چین علاوه بر تولید گوشیهای تلفن همراه با قابلیت استفاده از فناوری کوانتومی، نوآوری دیگری هم داشته و آن سیمکارتهای کوانتومی است.
به نوشته روزنامه چینی Economic Observer، فناوری سیمکارتهای کوانتومی که قرار است در گوشیهای تلفن همراه استفاده شود، فناوری کاملاً بومی چین محسوب میشود.
به نوشته این روزنامه، شرکت Unigroup Guoxin Microelectronics که سازنده تراشه بوده، قرار است با شرکتهای China Telecom و QuantumCTek، سیمکارتهای کوانتومی تولید کند.
این فناوری امنیتی کوانتومی در سیمکارتهای جدید نصب میشود و با قرار دادن این سیمکارتها در گوشیهای تلفن همراه معمولی و نصب برنامه آن، امنیت این گوشیها به شدت بالا خواهد رفت.
در برنامه پنجساله چهاردهم چین که قرار است از سال 2021 تا 2025 اجرا شود، توسعه فناوری کوانتومی به عنوان یکی از اهداف میانمدت این کشور معرفی شده است.