دانشمندان چینی موتوری را آزمایش کردند که بر اساس ادعای آنها میتواند پرنده استفاده کننده از آن را به سرعت 16 برابر سرعت صوت برساند.
بر اساس این ادعا هواپیما مجهز به این موتور میتواند در مدت 2 ساعت به هر نقطه از جهان برسد.
اولین آزمایشها در این خصوص در تونل باد پروازهای هایپرسونیک در پکن انجام شده و نتایج مناسبی در حوزه شتاب، مصرف مناسب سوخت و ثبات عملیاتی به نمایش گذاشته است.
بر اساس گزارشی که در ژورنال چینی هوانوردی در روز شنبه این هفته منتشر شده است، از این موتور میتوان برای توسعه پرندههای با قابلیت خروج از جو زمین نیز بهره برد.
این هواپیماها به شکل عادی از باند پرواز برخواسته و سپس با گرفتن سرعت بالا و پرواز عمودی از جو زمین خارج و در مدار زمین بازگشته و سپس با ورود مجدد به جو زمین در نهایت در فرودگاه فرود بیایند.
تیم فعال در این زمینه به رهبری پورفسور جیانگ زونگلین فعالیت میکنند. این موتور از طراحی تقریبا سادهای برخوردار است و از سه بخش اصلی بدون هیچ بخش متحرکی بهره میبرد که شمال یک بخش تکی مکنده هوا، یک تزریق کننده سوخت هیدروژنی و یک مخزن ترکیب است. و دهانه مخزن ترکیب به طرف بخش انتهایی بالای مکنده هوا باز میشود.
یک کارشناس چینی که تصاویر این طرح را مشاهده کرده و البته در طرح دخیل نبوده در این خصوص گفته است که شما ممکن است به سادگی این پیشران جدید را با نوعی سرسره اشتباه بگیرد.
این موتور در حال حاضر در تونل باد با سرعت 8 ماخ آزمایش شده است و چینیها در پکن در حال ساخت یک تونل باد جدید هستند تا بتوانند سرعتهای بالاتر مثل 16 ماخ را در آن آزمایش کنند.
کارشناسان اعتقاد دارند که این ایده فعلا در حد یک ایده و کار اولیه است و تا رسیدن به یک نمونه عملیاتی بایستی هزینه و زمان بیشتر صرف شود.
در سالهای اخیر چین و روسیه سلاحهای هایپرسونیک در چندین مدل را آزمایش کردهاند و رقابت بین این دو کشور با آمریکا در این زمینه بالا گرفته است.
آمریکا عموما چین را به سرقت فناوریهای لازم برای این بخش از این کشور متهم میکند.