اگر تلاش‌های چین برای خودکفایی در فناوری محقق شود، فقط به خاطر تحریم‌های آمریکا است

ایالات متحده این هفته بیش از 60 شرکت چینی از جمله بزرگترین سازنده تراشه در چین را هم به لیست سیاه خود اضافه کرد.

این اقدام، اگرچه دردناک خواهد بود، اما در طولانی‌مدت می‌تواند یک ضربه به آمریکا باشد.

طی دو سال گذشته، شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین به طور فزاینده‌ای بر نیاز این کشور به توسعه زنجیره‌های تأمین امن و قابل کنترل برای فناوری‌های اصلی تأکید کرده است.

دولت چین در دهه‌های اخیر صدها میلیارد دلار صرف حمایت از فناوری‌ها کرده، اما نتوانسته است در اکثر صنایع به رهبری فناوری دست یابد.

مقامات چینی بیشتر به وزارتخانه‌ها و بنگاه‌های دولتی اعتماد کرده‌اند تا بازار فناوری داخلی را ایجاد کنند، اما این بازیگران بیشتر از اینکه کیفیت بخواهند، بر رسیدن به اهداف سیاسی متمرکز شده‌اند.

در حالی که این استراتژی در بخش‌هایی مانند صفحات خورشیدی و قطار سریع‌السیر به موفقیت رسیده است، اما در صنایع بسیار بزرگتر مانند نیمه‌هادی‌ها و هواپیماهای مسافربری نتایج کمتری به همراه داشته است.

تقریباً پویاترین شرکت‌های چین شرکت‌های خصوصی هستند که عمده هزینه‌های تحقیق و توسعه را انجام می‌دهند.

شرکت‌هایی مانند علی‌بابا، هوآوی و تنسنت به طور کلی در برابر فشارهای دولت برای خرید داخلی مقاومت کرده‌اند و معتقدند که اگر می‌خواهند محصولات در کلاس جهانی را تولید کنند، باید از بهترین اجزای موجود در بازار استفاده کنند.

دولت ترامپ هم همین شرکت‌های بزرگ چینی را مورد هدف تحریم‌های خود قرار داد و یکی یکی آنها را به لیست سیاه تجارت برد. اکنون بسیاری از شرکت‌های چینی نگرانند که آنها نیز در لیست سیاه ایالات متحده قرار بگیرند.

این تحریم‌های آمریکا سبب شده بسیاری از شرکت‌های چینی برای اولین بار مشتاق خرید داخلی (حداقل غیرآمریکایی) شوند. این امر به طور ناگهانی متحدان جدیدی را برای دولت چین در دستیابی به خودکفایی در فناوری فراهم کرده است.

اکنون پیشرفته‌ترین شرکت‌های چین به خرید از بازار داخلی روی آورده‌اند. فروشندگان محلی که قبلاً فرصت کمی برای کار با شرکت‌های بزرگ چینی داشتند، ناگهان شرکت‌های بزرگ را خریدار محصولات خود می‌بینند.

غول‌های فناوری چین می‌توانند موج وسیع‌تری از نوآوری را ایجاد کنند، همان کاری که بخش دفاعی ایالات متحده در دهه 1960 برای سیلیکون ولی انجام داد.

با گذشت زمان و با حمایت مداوم دولت چین، این امر می‌تواند توانایی تولیدکنندگان تراشه چینی و سایر تأمین‌کنندگان را به طور تصاعدی افزایش دهد.

در همین حال، تلاش‌های دولت ترامپ برای درهم شکستن شرکت‌های فناوری چین به شرکت‌های آمریکایی که تأمین‌کنندگان این شرکت‌های چینی بودند، آسیب می‌رساند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *