رسانه‌های دولتی چین گزارش بی‌بی‌سی در مورد کار اجباری در مزارع پنبه شینجیانگ را تکذیب کردند

بی‌بی‌سی انگلیس اخیراً اعلام کرد که شواهدی پیدا کرده که نشان می‌دهد صدها هزار اقلیت مسلمان اویغور مجبور به کار در مزارع پنبه چین شده‌اند که دو رسانه دولتی چین یعنی چاینا دیلی و گلوبال تایمز  پاسخ داده‌اند که ادعاهای بی‌بی‌سی خلاف واقع و خیالی بوده است.

رسانه‌های دولتی چین گزارش بی‌بی‌سی در مورد کار اجباری در شینجیانگ را مورد انتقاد قرار داده‌اند و می‌گویند این گزارش نادرست است و بیشتر به یک درام شباهت دارد.

در گزارش بی‌بی‌سی با عنوان پنبه آلوده چین که در اوایل ماه جاری منتشر شد ادعا شده بود که صدها هزار اویغور مجبور به کار در مزارع پنبه هستند. بی‌بی‌سی همچنین گفته که خبرنگاران آن در تمام مدت بازدید از منطقه به طور مداوم تحت پیگیری و مانع قرار گرفته‌اند.

اما رسانه‌های دولتی چین، از جمله چاینا دیلی و گلوبال تایمز، از نادرست بودن گزارش بی‌بی‌سی خبر دادند.

به نوشته این روزنامه‌ها، گزارش بی‌بی‌سی بیشتر شبیه یک درام اسکار است که طبق یک فیلمنامه نوشته شده و اجرا می‌شود.

گلوبال تایمز در مقاله‌ای که به دو زبان انگلیسی و چینی منتشر شده است، گزارش بی‌بی‌سی را به شدت متناقض با واقعیت خوانده و رد کرده است.

در هفته‌های اخیر، شینجیانگ محل افزایش تنش بین چین و غرب بوده است. پارلمان اروپا هم با تصویب قطعنامه‌ای اقدامات چین در شینجیانگ را محکوم کرده است.

ایالات متحده امریکا هم قبلاً برخی مقامات چینی را به دلیل فعالیت‌های آنها در شینجیانگ تحریم کرده است و مایک پمپئو وزیر خارجه دستور داده است که بررسی کند آیا اقدامات چین در منطقه به معنای نسل کشی است.

بی‌بی‌سی اعلام کرده علاوه بر شواهد مستند در مورد کار اجباری در کارخانه‌های نساجی، شواهد جدیدی پیدا کرده است که نشان می‌دهد بیش از نیم میلیون نفر از گروه‌های اقلیت قومی مجبور به چیدن پنبه در منطقه هستند.

اما چاینا دیلی اعلام کرده که خبرنگاران خود را برای تأیید این ادعاها به منطقه فرستاده است و آنها با کارگران کارخانه‌های شینجیانگ مصاحبه کرده‌اند و کارگران گفته‌اند با اختیار و میل خود در کارخانه‌ها کار می‌کنند و اجباری در کار نیست.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *