جایگزین داخلی چین برای ایرباس و بوئینگ چیست؟

هواپیمای C919 توسط شرکت هواپیمایی بازرگانی چین (Comac)، برای رقابت با بوئینگ 737 و ایرباس A320 ساخته می‌شود.

دولت چین در سال 2008 شرکت Comac را برای طراحی و ساخت هواپیمای C919 تشکیل داد.

با این حال، بیشتر قطعات این هواپیما از جمله موتور، تجهیزات الکترونیک هوانوردی، سیستم‌های کنترل، ارتباطات و تجهیزات فرود از تولیدکننده‌های خارجی وارد می‌شوند.

طبق گزارشی که در دسامبر سال 2020 توسط مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، اندیشکده مستقر در واشنگتن، منتشر شد شرکت‌های آمریکایی تقریباً سه‌پنجم تأمین‌کنندگان اصلی C919 را تشکیل می‌دهند.

یک‌سوم قطعات هم از اروپا می‌آید، در حالی که 14 تأمین‌کننده چینی برای این هواپیما وجود دارد که هفت تا از آنها سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های خارجی هستند.

در میان تأمین‌کنندگان خارجی، شرکت جنرال الکتریک آمریکا و Safran فرانسه، موتور را تهیه می‌کنند. شرکت آمریکایی هانیول سیستم کنترل پرواز و Rockwell Collins هم سیستم‌های ارتباطی و ناوبری را تأمین می‌کنند.

جنرال الکتریک همچنین در سال 2012 با همکاری شرکت هواپیمایی دولتی هواپیمایی چین (AVIC) سرمایه‌گذاری مشترک ایجاد کرد که بر توسعه تجهیزات الکترونیک هوانوردی برای C919 تمرکز دارد.

چرا C919 برای چین مهم است؟

چین در میان سریع‌ترین بازارهای هواپیمایی کشوری در حال رشد است و C919 تلاش بلندپروازانه این کشور در تولید اولین هواپیمای مسافربری تجاری خود برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده است.

موفقیت این پروژه از نظر اقتصادی به نفع چین خواهد بود، زیرا می‌تواند وابستگی این کشور را به انحصار دوگانه بوئینگ و ایرباس، قطع کند.

توسعه C919 همچنین با هدف چین در قطع اتکا به فناوری‌های خارجی هم‌راستا است.

توسعه هواپیما یک عنصر جدایی‌ناپذیر از برنامه ساخت چین 2025″ بود، یک نقشه راه که از سال 2018 شروع شد و پکن امیدوار بود بتواند با ارتقاء صنایع پیشرفته خود در سطح بین‌المللی نزدیک شود.

برنامه ساخت چین 2025 از آن زمان به دلیل فشار شرکای تجاری اصلی، از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا به طور رسمی توسط پکن کمرنگ شده است، اما چین هنوز هم در تلاش است تا اتکای خود را به تولید داخلی در فناوری‌های اصلی از جمله تراشه‌های رایانه‌ای و سیستم‌های کنترل‌کننده افزایش دهد.

در حالی که چین از بزرگترین خریداران محصولات هواپیمایی ایالات متحده به شمار می‌آید، سرمایه‌گذاری دولت‌محور آن در صنعت هواپیمایی که شامل خرید شرکت‌های هوافضای آمریکا نیز شده است، زنگ‌های خطر را در واشنگتن به صدا درآورده است.

اما با تیره شدن روابط پکن و واشنگتن، دولت ایالات متحده مقررات خود را در زمینه فروش محصولات هواپیمایی به چین تشدید کرده و به طور بالقوه موانعی را در توسعه C919 ایجاد کرده است.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *