چین همزمان با توسعه برنامه جنگندههای نسل پنجم خود، در حال مطالعه بر روی ساخت و طراحی جنگندههای نسل ششم است.
پایگاه خبری «عربیک دیفنس» خبر داد که دولت چین برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت واقعی جهانی تلاش میکند و اهداف بزرگی دارد.
طبق این گزارش، پکن برای انجام این کار تلاش کرده است تا در وهله اول یک نیروی دریایی توانمند ایجاد کند تا قدرت خود را در سراسر اقیانوس هند و اقیانوس آرام و فراتر از آن نشان دهد. چین همچنین بر توسعه یک برنامه هوایی داخلی مستقل از نمونههای شوروی/روسی تمرکز دارد.
به نوشته این پایگاه خبری، در نتیجه، چین دو جنگنده نسل پنجمی «چنگدو جی-۲۰» و «شنیانگ افسی-۳۱» را در دست توسعه دارد؛ با این حال، در حال حاضر منابع چینی از تلاش پکن برای پیوستن به لیست کشورهایی که روی جنگنده نسل ششم کار میکنند، خبر میدهند.
جنگنده نسل ششم یک کلاس مفهومی از طراحی هواپیماهای جنگنده جت پیشرفتهتر از جنگنده های نسل پنجم جت است که در حال حاضر در حال توسعه است. هم اکنون چندین کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، ژاپن، روسیه، انگلیس، سوئد، ایتالیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، چین و هند از توسعه برنامه هواپیماهای نسل ششم خبر دادهاند. انتظار میرود اولین جنگندههای نسل ششم در دهه ۲۰۳۰ وارد فاز عملیاتی شوند.
به گفته کارشناسان قابلیتهای دیجیتالی پیشرفته شامل شبکهسازی با ظرفیت بالا، هوش مصنوعی، ترکیب دادهها، جنگ سایبری، فرماندهی، کنترل و ارتباطات از جمله ویژگیهای جنگندههای نسل ششم خواهد بود.
در این راستا «گاوین ویلیامسن» وزیر دفاع انگلیس در ۱۵ جولای ۲۰۱۸ در نمایشگاه هوایی «فارنبورو» ضمن اشاره به راهبردهای آتی هوایی کشورش، از نمونه اولیه جنگنده نسل ششمی خود به نام «تمپست» رونمایی کرد. هزینه این جنگنده دو میلیارد دلار بر آورده شده و محصول مشترک چهار شرکت است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی شود. گفته میشود کشورهای عربستان سعودی و ترکیه نیز علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری بر روی این جنگنده نشان دادهاند.
در مورد چین، این کشور پس از توسعه موفقیت آمیز نسل پنجم جنگنده جِی-۲۰ ، اکنون در حال کار بر روی توسعه نسل بعدی جنگندهها است. دکتر «وانگ هایفنگ»، طراح ارشد شرکت هوافضای چنگدو، اعلام کرده است که چین در ژانویه ۲۰۱۹ تحقیقات اولیه بر روی هواپیماهای نسل ششم را آغاز کرده است و پیش بینی میکند که این برنامه تا سال ۲۰۳۵ به نتیجه برسد.
با این حال محافل غربی توانایی چین در ساخت و توسعه چنین جنگندههایی را دور از انتظار میدانند، مگر اینکه دست به سرقت اطلاعات از «برنامه نسل بعدی برتری هوایی» آمریکا بزند، همچنان که شایعه شده است که هکرهای چینی پیش از این طرحهای جنگندههای اف-۲۲ و اف-۳۵ آمریکا را سرقت کردهاند و پکن در طراحی جی-۲۰ خود از این اطلاعات بهره برده است.
چنگدو جِی-۲۰ (اژدهای بزرگ) مهم ترین محصول فناوری نظامی چین است که در دهه گذشته با سرعتی بی سابقه رشد کرده است. چین پس از ایالات متحده و روسیه سومین کشور در جهان است که نسل پنجم هواپیمای جنگی رادارگریز را توسعه داده است.
با این حال روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ از جنگنده نسل ششم چینی خبر داد. این روزنامه با اطمینان اعلام کرد که چین در رقابت جهانی برای هواپیماهای جنگی نسل ششم عقب نخواهد ماند؛ همانطور که در مورد ناوهای هواپیمابر چینی اتفاق افتاد.
به نوشته این روزنامه چین تلاش میکند یک نسل در حال خدمت، یک نسل جدید در حال توسعه و یک نسل جدید در دست مطالعه از جنگندهها داشته باشد.
منبع: farsnews