افزایش استفاده جهانی از یوان چین

بر اساس یک مطالعه جدید، استفاده از یوان چین در خارج از این کشور در سال گذشته به دلیل نقش محوری آن در زنجیره تأمین جهانی و توسعه مداوم اقتصادی با کیفیت بالا، رشد قابل توجهی داشته است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست و بر اساس مطالعه‌ای که دانشگاه رنمین منتشر کرد، شاخص بین‌المللی شدن یوآن که هدف آن ارزیابی عملکرد جهانی پول چین است، در سال ۲۰۲۳ رشد سالانه ۲۲٫۹ درصدی را نشان می‌دهد.

با بالا رفتن کیفیت سیستم مالی یک کشور در فرآیند خدمات‌رسانی به زنجیره‌های تأمین جهانی، پایه استفاده از ارز آن مستحکم خواهد شد.

بین‌المللی شدن یوان در مقایسه با سایر ارزهای کلیدی بیشتر و مستحکم‌تر بوده، حتی اگر تجارت چین با سایر کشورها در میان یک محیط دشوار خارجی سرکوب شده باشد.

چین در تلاش است تا استفاده جهانی از یوان را به شیوه‌ای ثابت و محتاطانه افزایش دهد، هم‌زمان این کشور مدیریت و پیشگیری از ریسک را در جریان سرمایه برون‌مرزی خود بهبود می‌بخشد.

این گزارش میانگین امتیاز بین‌المللی شدن یوان در سال گذشته را ۶٫۲۷ نشان می‌دهد، در حالی که دلار آمریکا در همان دوره ۵۱٫۵۲ بود و یورو نیز ۲۵٫۰۳ در این شاخص کسب کرد. نمره بالاتر نشان‌دهنده درجه بالاتری از بین‌المللی شدن است. یوان در این شاخص بالاتر از پوند انگلیس و ین ژاپن قرار گرفت که به ترتیب امتیازهای ۳٫۷۶ و ۴٫۴ را کسب کردند.

محققان دانشگاه رنمین بررسی و به کارگیری این شاخص را در سال ۲۰۱۲ آغاز کردند. آن‌ها داده‌های مربوط به تسویه یوان در تجارت، تراکنش‌های مالی و استفاده به عنوان ارز ذخیره رسمی در کشورهای دیگر را برای تعیین سطح بین‌المللی شدن این ارز جمع‌آوری کردند.

تلاش‌های مداوم پکن برای بهینه‌سازی شهرک‌های تجاری فرامرزی به بین‌المللی شدن یوان کمک می‌کند. پلتفرم‌های تسویه‌حساب مالی فرامرزی ایجاد شده توسط استان‌های مختلف بسیاری از مؤسسات مالی را جذب کرده  و کارایی پرداخت‌ها و دریافت‌های شرکت‌ها را بهبود می‌بخشد، کانال‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی را گسترش می‌دهد و بین‌المللی شدن یوان را پیش می‌برد.

علیرغم افزایش پویایی، گزارش دانشگاه رنمین هشدار داد که بین‌المللی شدن یوان با چالش‌هایی از جمله فشارهای اقتصاد چین، ریسک‌های ژئوپلیتیکی مداوم، نرخ بازده نسبتاً پایین برای دارایی‌های یوان و نرخ مبادله نسبتاً ضعیف پول چین در برابر دلار ایالات‌متحده مواجه است.

در این گزارش آمده است: بلاک‌چین و فناوری کلان داده باید برای تثبیت و محافظت از زنجیره تأمین در برابر خطرات احتمالی استفاده شود.

کیفیت خدمات باید برای شرکای سیستم پرداخت بین بانکی فرامرزی بهبود یابد، در عین حال باید از فعالیت‌های تجاری تحت طرح کمربند و جاده و مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای حمایت بیشتری صورت گیرد.

منبع: scmp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *