چین صنعت انرژی تجدیدپذیر منطقه را به حرکت در می‌آورد

پکن و آستانه در سال‌های اخیر همکاری در زمینه پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر را با هدف بهره‌برداری از منابع تجدیدپذیر عظیم قزاقستان با کمک فناوری پیشرفته و ظرفیت سرمایه‌گذاری چین افزایش داده‌اند.

به گفته مدیران شین‌جیانگ گلد ویند (Xinjiang Goldwind Science & Technology Co Ltd)، تولیدکننده چینی توربین‌های بادی، منطقه آسیای مرکزی از جمله قزاقستان به یکی از بازارهای اصلی این شرکت تبدیل شده و تا پایان سه ماهه اول سال جاری بیش از ۳۱۹ هزار کیلووات ظرفیت برق بادی در منطقه نصب گردیده است.

به گزارش چاینا دیلی، بعلاوه این شرکت مایل به تولید توربین بادی در قزاقستان می‌باشد.

در سال‌های اخیر کشورهای آسیای مرکزی هم به سمت اقتصاد سبز و کم‌کربن گرایش پیدا کرده‌اند.

این منطقه شرایط طبیعی منحصر به‌فردی برای تولید انرژی خورشیدی، بادی، آبی و دیگر انواع انرژی سبز دارد و تقاضا برای انرژی‌های تجدیدپذیر هم در آن بالاست.

از سوی دیگر چین از تمام ظرفیت‌های فناورانه، مدیریتی و تولیدی لازم برخوردار است.

نیروگاه بادی ۱۰۰ مگاواتی ژاناتاس که در ژوئن ۲۰۲۱ به بهره‌برداری رسید، یکی از پروژه‌هایی است که در چارچوب دور نخست همکاری‌های چین و قزاقستان برای تولید انرژی تجدیدپذیر به اجرا در آمد و تا حد زیادی مشکل کمبود برق در جنوب قزاقستان را برطرف کرد.

این پروژه شامل ۴۰ توربین است و بیشترین ظرفیت نصب شده را در بین پروژه‌های مشابه در آسیای مرکزی دارد.

قزاقستان در چند سال اخیر جزء پنج مقصد اصلی صادرات توربین‌های بادی ساخت چین بوده است.

به اعتقاد تحلیل‌گر بلومبرگ ان‌ای‌اف (BloombergNEF) قزاقستان به دلیل برخورداری از شرایط طبیعی ایده‌آل، بهترین نقطه برای تولید انرژی بادی در آسیای مرکزی خواهد بود.

بر اساس گزارش مشترک اکسنچر و مجمع جهانی اقتصاد، چین در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در افزایش سهم انرژی‌های پاک و بهبود قابلیت اطمینان شبکه برق خود داشته و در حوزه محصولات و فناوری‌های مربوط به انرژی‌های جدید هم پیشتاز است.

منبع: chinadaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *