رشد بی‌سابقه اشتغال‌زایی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر چین

به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) و سازمان بین‌المللی کار (ILO)، در سال 2023 رکورد اشتغال‌آفرینی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با ایجاد 2.5 میلیون شغل جدید شکسته شد که بیشتر آنها مربوط به چین بودند.

این گزارش نشان می‌دهد که در سال گذشته حدود دو سوم از کل ظرفیت جدید انرژی خورشیدی و بادی جهان در چین نصب شده، که در مجموع ۱٫۸۴ میلیون شغل در این بخش ایجاد کرده است.

در گزارش مشترک IRENA و ILO اعلام شده که تعداد افراد شاغل در این صنعت در سطح جهان با ۱۸ درصد رشد، از ۱۳٫۷ میلیون به ۱۶٫۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

اما نگرانی‌هایی هم در مورد توزیع نابرابر این مشاغل در مناطق مختلف دنیا مطرح شده، به طوری که چین به‌تنهایی ۷٫۴ میلیون شغل معادل ۴۶ درصد از کل مشاغل را به خود اختصاص داده و تعداد شاغلان این بخش در اتحادیه اروپا ۱٫۸ میلیون، در برزیل ۱٫۵۶ میلیون و در آمریکا و هند تقریبا یک میلیون نفر است.

در آفریقا «علی‌رغم منابع عظیم بالقوه» تنها ۳۲۴ هزار نفر در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر مشغول به کار بوده‌اند.

پنل‌های خورشیدی یا فتوولتائیک با ۷٫۲ میلیون نفر در جهان و ۴٫۶ میلیون نفر در چین، بیشترین سهم را در اشتغال‌آفرینی صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر داشته‌اند.

همچنین ۲٫۸ میلیون نفر در بخش زیست‌سوخت‌های مایع کار می‌کنند که یک سوم آنها برزیلی هستند؛ و آمار اشتغال بخش برق آبی اندکی کاهش یافته و از ۲٫۵ میلیون نفر سال ۲۰۲۲ به ۲٫۳ میلیون در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

در سال گذشته چین و اروپا به ترتیب ۵۲ و ۲۱ درصد از مجموع ۱٫۵ میلیون شغل حوزه انرژی بادی در جهان را به خود اختصاص دادند.

منبع: france24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *