چین در حال ساخت تلسکوپ فضایی برای رقابت با جیمز وب

سازمان فضایی چین در حال ساخت یک تلسکوپ فضایی جدید به نام تلسکوپ ایستگاه فضایی چین است که رقیب تلسکوپ‌های پیشرفته کنونی، از جمله تلسکوپ فضایی جیمز وب خواهد بود.

آنچه تلسکوپ ایستگاه فضایی چین را متمایز می‌کند، علاوه بر قدرت بالای آن در رصد کیهان، قابلیت منحصربه‌فردش برای تعمیر و ارتقا در فضا است — قابلیتی که سایر تلسکوپ‌های فضایی فاقد آن هستند.

مشخصات فنی و ماموریت‌های علمی CSST

تلسکوپ ایستگاه فضایی چین یا به اختصار CSST که در سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب خواهد شد، دارای یک آینه اصلی به قطر ۲ متر (۶.۶ فوت) می‌باشد که کمی کوچک‌تر از آینه ۲.۴ متری تلسکوپ فضایی هابل است. با این حال، به لطف سیستم اپتیکی پیشرفته، میدان دید آن حداقل ۳۰۰ برابر بزرگ‌تر از هابل خواهد بود و قادر به رصد در طیف نور از ماورای بنفش نزدیک تا مادون قرمز نزدیک است.

از جمله ماموریت‌های اصلی CSST می‌توان به این موارد اشاره کرد: مطالعه همگرایی ضعیف گرانشی، مطالعه خوشه‌ها و حفره‌های کیهانی، رصد ابرنواخترها و نوسانات آکوستیک باریونی. نکته قابل توجه در مورد CSST این است که پس از پرتاب، در مداری مشترک با ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong space station) چین قرار خواهد گرفت.

منبع: msn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *