یک پیشنهاد جدید برای نیروی دریایی آمریکا تشکیل یک ناوگان جدید در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام است که میتواند به منافع رو به افزایش چین در منطقه فشار وارد کند، چون که مسیرهای تجاری در این منطقه تحت کنترل آن ناوگان قرار میگیرد.
کنت برفویت وزیر نیروی دریایی آمریکا، در یک مراسم برای یگانهای زیردریایی نیروی دریایی آمریکا از تحقیق برای تشکیل یک ناوگان بین دو منطقه اقیانوس های هند و آرام خبر داد.
این خبر یک روز قبل از آغاز دور جدید تمرینهای مشترک دریایی هندوستان، آمریکا، استرالیا و ژاپن در شمال دریای عرب به عنوان یک راه حل منطقهای برای مقابله با چین اعلام شد.
این مقام آمریکایی اعتقاد دارد که این کشور نمیتواند به طور کامل به ناوگان هفتم خود در ژاپن تکیه کند و بایستی متحدان آنها در منطقه مثل سنگاپور و هند نیز در این حوزه به کمک آمریکا بیایند.
وزیر نیروی دریایی آمریکا البته اعلام کرده که طرح خود را با وزیر دفاع جدید آمریکا هنوز مطرح نکرده و پیش از این مسئله مورد نظر با وزیر دفاع قبلی که چند روز قبل توسط ترامپ اخراج شده بود، طرح کرده است.
چیزی در حدود 80 درصد تجارت دریایی جهان از اقیانوس هند عبور کرده و 80 درصد نفت چین نیز از تنگه مالاگا عبور میکند.
سانگ زهنونگپینگ یکی از مربیان سابق در یگان دوم توپخانه ارتش چین (یگان موشکی چین) اعلام کرده است که یک ناوگان آمریکا در این منطقه برای اهداف پکن مشکلساز خواهد بود.
وی در این خصوص میگوید : چین نیاز بسیار بیشتری به اقیانوس هند نسبت به غرب اقیانوس آرام دارد و به راه افتادن یک ناوگان نیروی دریایی آمریکا در این منطقه به مانند تلاش آمریکا برای فشار دادن گلوی چین بوده و به تامین انرژی و به پروژه احیای جاده ابریشم چین نیز آسیب خواهد زد.
این طرح پر سر و صدای چین شامل حجم زیادی از مسیرهای زمینی و دریایی، ساخت زیرساختهای مختلف مثل خطوط راه آهن، بنادر و جادهها است که در نهایت در آسیا، آفریقا و اروپا یک شبکه را ایجاد میکند.
در حال حاضر و در بندر گوادر پاکستان که در نزدیکی تنگه هرمز قرار گرفته، چینیها در حال تاسیس و مدیریت یک بندرگاه بزرگ هستند که بخشی از این طرح به حساب میآید.
در عین حال کارشناسان استرالیایی نیز این اقدام استقبال کرده و اعلام کردهاند که این کشور ممکن است میزبان بخش بیشتری از زیرساختها و شناورهای دریایی در منطقه باشد.
برخی اعتقاد دارند که آمریکا قرار است ناوگان مورد نظر را به اسم ناوگان یکم نام گذاری کند.
در حال حاضر نیروی دریایی آمریکا به مشکلاتی در زمینه افزایش تولید شناور و در اصطلاح دریایی افزایش تناژ در مقابل چین قرار دارد.
با استراتژیهای جدید در دولت ترامپ ساخت کشتی و زیردریایی گسترش پیدا کرده و به نظر میرسد آمریکا در نهایت به دنبال ایجاد یک فرماندهی جدید خواهد بود تا فشار را از روی ناوگانهای 5 و 7 خود کاهش داده و به صورت ویژه منطقه اقیانوس هند و فعالیتهای چین در این منطقه را زیر ذره بین قرار دهد.