به دنبال برنامه 25 ساله اقتصادی ایران و چین، از چین چه بخواهیم؟

در این گزارش دو کشور ایران و چین از منظر تقسیم‌بندی کشوری، تعداد استان، رییس جمهور، قدرت اجرایی، سیستم سیاست‌گذاری، عضویت در سازمان‌های بین‌المللی، مجلس، سیاست خارجی، چشم‌انداز سیاست خارجی، دیپلماسی، سلاح هسته‌ای و تعداد کادر ارتش از منظر سیاسی حقوقی بررسی شده‌اند. همچنین از بعد اجتماعی جغرافیایی، موضوعات جمعیت، سیاست رشد جمعیت، نرخ رشد جمعیت، کشورهای همسایه، وضعیت جغرافیایی، مساحت، وضعیت آب و هوا و تعداد مکالمه‌کنندگان زبان رسمی نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

درحالیکه از نظر اقتصادی و تکنولوژی، موضوعات مدل اقتصادی، قراردادهای تجارت آزاد، میزان مصرف انرژی، نرخ مالیات بر ارزش افزوده VAT، نرخ مالیات شرکتی، سیاست‌های مالیاتی، نرخ بیکاری، ذخایر ارزی، تولید ناخالص ملی، تورم، خرید اوراق قرضه خارجی، دریافت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، ساعات کاری کارمندان، شاخص جینی، رتبه اقتصادی، صادرات، کالاهای صادراتی، استان‌های صادراتی، واردات، کالاهای وارداتی و استان‌های وارداتی مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

در این مطالعه تلاش شده است دو کشور ایران و چین از منظر سیاسی-حقوقی، اجتماعی-جغرافیایی، اقتصادی-تکنولوژی و تجارت خارجی، با هدف توسعه بهینه روابط سرمایه‌گذاری و  تجاری مورد بررسی و مقایسه قرار گیرند. در این راستا با بررسی نمونه‌های پیشرفت و برنامه‌ریزی‌های کشور چین، تلاش می‌شود، پیشنهادهایی در برخی بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران که می‌تواند در رابطه با توسعه روابط با چین راهگشا باشد، ارائه گردد.همچنین تلاش شده است تا با ذکر منابع اصلی این نوشتار از هرگونه تامین اطلاعات بدون پایه جلوگیری شود، ولیکن با توجه به تغییرات در داده‌های عموما اقتصادی، رجوع به منابع تشویق می‌شود. همچنین با توجه به مخاطب این نوشته، تلاش شده است تا از نوشتار طولانی جلوگیری شود تا با رسیدگی به نکات کلیدی، مطلب اصلی به خواننده انتقال داده شود.

پیشنهاد هایی که در این مبحث گنجانده شده بعضا انطباق صد در صدی بین نمونه چینی و پیشنهاد ایرانی ندارد، ولیکن در یادگیری از شیوه پیشبرد اهداف کشور چین موثر بوده‌اند و تلاش شده تا با ذکر این موارد برداشت خواننده از کشور چین افزایش یابد.

پیشنهادات این مطالعه در قالب موضوعات صنعت خودروسازی، نقشه استراتژیک و خطوط ریلی، دفاتر بازرگانی منطقه ای و تقویت سفارت خانه‌ها و شرکت‌های تراستی، دیپلماسی قرض و پیشگیری از آن، خرید، نیروی کار و آموزش، اوراق قرضه دولتی، علم، تکنولوژی و فناوری، انرژی های تجدید، برنامه‌ریزی اجرایی است که البته به نظر می‌رسد در پیشبرد هدف الگو برداری اقتصادی چین، همت مضاعفی نیاز است.

برای مطالعه کامل این گزارش بر روی لینک زیر کلیک کنید:

به_دنبال_برنامه_25_ساله_اقتصادی_ایران_و_چین،_از_چین_چه_بخواهیم؟

منبع: mefa

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *