دستاورد‌های چین در مسیر دیجیتالی‌ شدن

بر اساس گزارش توسعه دیجیتال چین در سال ۲۰۲۲، پیشرفت قابل‌توجهی در ساخت چینِ دیجیتال حاصل شده است.

چین بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین زیرساخت شبکه جهان را داراست و تا پایان سال ۲۰۲۲، نزدیک به ۲/۳۱ میلیون پایانه ۵جی راه‌اندازی کرده که ۵۶۱ میلیون کاربر از خدمات ۵‌جی استفاده می‌کنند که بیش از ۶۰ درصد از کاربران کل جهان را تشکیل می‌دهد. اقتصاد دیجیتال چین، با رشد ۱۰/۳ درصدی به ۷/۱۱ تریلیون دلار افزایش یافته که از این نظر دومین کشور جهان است و ۴۱/۵ درصد از تولید ناخالص ملی را شامل می‌گردد.

تا پایان سال ۲۰۲۲، تعداد کاربران اینترنت در چین با ضریب نفوذ ۷۵/۶ درصد، به ۱/۰۷ میلیارد نفر افزایش یافته و تولید داده کشور نیز با ۲۲/۷ درصد افزایش، به ۸/۱ میلیون گیگابایت رسیده که ۱۰/۵ درصد کل داده‌های جهان را به خود اختصاص داده است و در رتبه دوم جهان قرار دارد. تعداد کاربران سکوی برخط خدمات دولتی یکپارچه ملی نیز از یک میلیارد کاربر فراتر رفته است.

در سال ۲۰۲۲، خرده‌فروشی برخط چین به ۲/۱۴ میلیارد دلار رسیده همچنین درآمد تجارت نرم‌افزار از ۱/۵۵ میلیارد دلار عبور کرده است. علاوه بر این، ۷۱۵ میلیون نفر دارای کارت تأمین اجتماعی دیجیتال هستند و ۵۳۰ میلیون نفر خواننده مطبوعات دیجیتال در کشور وجود دارد.

در این سال، تعداد درخواست ثبت‌اختراع بین‌المللی چین در حوزه اطلاعات به ۳۲۰۰ مورد رسیده که ۳۷ درصد آمار جهانی را شامل می‌شود. همچنین تعداد اعطای حق ثبت‌اختراع در صنعت اصلی اقتصاد دیجیتال به ۳۳۵ هزار رسیده که افزایش ۱۷/۵ درصدی را تجربه کرده است.

صنعت کلان‌داده چین با رشد ۱۸ درصدی، به ۲۴۴ میلیون دلار رسیده است. ارزش سرمایه‌گذاری صد شرکت برتر اینترنتی در بخش تحقیق و توسعه نیز به ۵۲/۳ میلیون دلار رسیده است. در پایان، چین توانسته در زمینه شاخص توسعه دولت الکترونیک، از جایگاه ۷۸ در سال ۲۰۱۲، به جایگاه ۴۳ در سال ۲۰۲۲ صعود کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *