پکن طبق برنامه پنجساله جدید خود میخواهد با ارائه شرایط کار بهتر و گشودن امکانات تحقیقاتی، استعدادهای جهانی بیشتری را جذب کند.
معاون شهردار پکن میگوید این شهر میخواهد افرادی را جذب کند که بتوانند در هدف چین برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی در توسعه علوم و فناوری سهیم باشند.
شهر پکن در راستای رسیدن به اهداف برنامه اقدام پنجساله جدید خود به عنوان یک قطب جهانی علم و فناوری، قصد دارد با توسعه خوشههای جدید تولید فناوری پیشرفته، در بخشهایی مانند هوش مصنوعی و تحقیقات ارتباطات کوانتومی پیشگام شود.
در این طرح آمده است که پایتخت چین میخواهد با ارائه شرایط کار بهتر و گشودن امکانات تحقیقاتی به روی دانشمندان بینالمللی، استعدادهای جهانی بیشتری را جذب کند تا نفوذ چین را در توسعه علوم و فناوری جهانی افزایش دهد.
شهرهای پکن، شانگهای و منطقه خلیج بزرگ که شامل شنجن و هنگکنگ است به عنوان قطب جهانی نوآوری در علم و فناوری در چهاردهمین برنامه پنجساله چین تعیین شدهاند.
معاون شهردار پکن در این باره گفت: تا سال 2035، مرکز جهانی نوآوری در علم و فناوری پکن باید از نظر خلاقیت، رقابت و نفوذ، با تمرکز استعدادهای بینالمللی، یک رهبر جهانی باشد که بتواند در تلاش چین برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی در توسعه علوم و فناوری نقش داشته باشد.
وی گفت: پکن از طریق تقویت تحقیقات بنیادی، تواناییهای خود را در بخشهای مانند هوش مصنوعی و رایانه کوانتومی قویتر میکند، این شهر همچنین در فناوریهایی مانند مدارهای مجتمع (تراشه) و مواد جدید سرمایهگذاری خواهد کرد.
در مقایسه با شانگهای و منطقه خلیج بزرگ، پکن در بخشهایی مانند تحقیقات اساسی، قویتر است. پایتخت چین محل استقرار حدود 90 دانشگاه و بیش از 1000 موسسه تحقیقات علوم و فناوری است. این شهر دارای 128 آزمایشگاه اصلی دولتی است که یکسوم کل آزمایشگاههای ملی چین را تشکیل میدهد.
لی منگ، معاون وزیر علوم و فنآوری چین هم در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که این وزارتخانه به طور کامل از پکن در ساخت آزمایشگاههای ملی سطح اول خود در دوره پنجساله آینده پشتیبانی خواهد کرد و انواع جدیدی از مؤسسات تحقیقاتی متخصص در علوم و فنون نوین را کشف خواهد کرد.